"В Левски имат най-добрия български треньор на XXI век"

20:06
"В Левски имат най-добрия български треньор на XXI век"

Тодор Батков предрече победа за Левски срещу ЦСКА София във финала за Sesame Купа на България. Бившият собственик на "сините" говори по различни теми, като засегна както спорно-техническата част, така и ситуацията в самия клуб. Той призна, че е готов да даде останалите акции на клуба, които са останали у него, на новото дружество " Левски на левскарите". Ето какво още каза Батков в предаването "От дузпа в тъч" по Sportal TV.

"Имам гости от Америка и няма да съм на стадиона, но ще гледам мача. Мисля, че Левски ще победи! Всички предпоставки са налице, имат най-добрия български треньор на XXI век. Имат страхотен дух, което е важно за тези дербита. Играят с много тичане, дух и преса. Имат интересни единици - по левия фланг Уелтон и Цунами, Гошко Миланов - навремето не успях да го взема с брат му, Гришата го измъкна, но Миланов също играе добре. Стефанов също. Публиката е в невероятен подем. Но все пак е дерби. Какви ли не приказки се изказаха, но дербита не могат да бъдат прогнозирани. Време е все пак Левски да вземе купа. Да завършат тази тежка година като птицата Феникс - от лошата игра и проблематичното финансово състояние, да върви нагоре и само нагоре. Няма да е убедителен успехът: с 1-2 гола.

ЦСКА нищо не играят, изкараха късмет със Славия. Но Греъм Кери се разигра и Иван Турицов много го харесвам. И Йомов също вкара два гола, но в дефанзивен план е нищо. А Левски владее топката и тича много. Вратарят им не е лош - Бусато.

Ще се включа в процеса и ще даря акции, които са останали при мен, за " Левски на левскарите". Щом е за хубаво в името на Левски - само напред. Обединение, подкрепа, финансова помощ.

Не искам да ги нападам, но в ЦСКА има някакви фракции, а и те прекалиха с чужденците, което не е нормално. Отбор с такава подкрепа. Левски е част от най-новата история на България. С историята, успехите преди 9 септември 1944 г. Подкрепата към Левски по време на комунизма беше глас на съпротива и несъгласие с този режим. Затова Левски е най-големият клуб!

Надявам се Васил Божков да опрости своите вземания, той е левскар. По стечение на обстоятелства беше президент на ЦСКА, даже си спомням, когато продаде ЦСКА, се видяхме в Лондон за мача с Челси и каза "приемам поздравления".

Нова "синя" приказка? Мъри ги умее тези неща в евротурнирите. Но нямаме нищо натрупано. Ще играем с много нисък коефицент и ще започнем като непоставени, даже ще играем в Лига на конференциите, а не в Лига Европа. Това става обаче постепенно. Очевидно отборът има нужда от подкрепление. Имаме къса скамейка, деца - да, но те се обиграват в по-леки мачове. А тук говорим за Европа. Дано вземем двама-трима футболисти, последната зимна селекция беше много силна.

Лудогорец трудно може да бъде свален, защото там се работи като бизнес проект и парите не се жалят. Върза им първата и втората година. Ако ние втората година бяхме взели титлата през 2013 година, може би щяха да дадат назад. Но трябва упоритост, постоянство и подкрепа от публиката. Тази атмосфера е в цялата страна. Естествено, че ме стряска това, което се случи през 2013 година. На това му е работата - да разваля хубавите неща. Той тогава взе добра премия, дано е дал от нея и на футболистите, те заслужаваха. 

Мисля, че Левски върви нагоре, възходящо и мачовете след купата също ще ги вземе. Ще завърши трети и ще е носител на купата", заяви Батков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация