Джокович: Играх най-добрия си тенис тази година

18:00
Джокович: Играх най-добрия си тенис тази година

Световният номер 1 Новак Джокович е оптимист за играта си преди Откритото първенство на Франция по тенис, въпреки че остана без трофей и тази седмица. Сърбинът няма титла този сезон, докато се опитва да възвърне най-добрата си форма, след като не му беше позволено да играе на Откритото първенство на Австралия, защото не беше ваксиниран срещу COVID-19. 

Джокович загуби от младата сензация Карлос Алкарас снощи на полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид, опитвайки се да стигне до втория си пореден финал, след като загуби от Андрей Рубльов в Сърбия миналия месец. Въпреки поражението, Джокович каза, че напуска Мадрид, чувствайки се добре в подготовката си за предстоящото Откритото първенство на Франция, където ще защитава титлата си. 

"Определено показах много добър тенис, най-добрият, който съм играл тази година. Вероятно, когато разочарованието от загубата премине, ще има много позитиви, които да взема от тази седмица", заяви сърбинът. Джокович каза, че чувства, че е можел да спечели срещу 19-годишния Алкарас , ако е бил "способен да се възползва, когато е било важно" по време на мача, продължил три часа и половина. "Имах много шансове. Беше фантастичен мач. Страхотна битка", допълни той. Надпреварата в Мадрид беше едва четвъртият му турнир за годината и трети на клей. Той загуби от 29-ия Алехандро Давидович Фокина в първия си мач в Монте Карло в единственото си друго участие в "Мастърс" 1000 досега. Джокович не игра в Индиън Уелс и Маями. Целта сега е добра подготовка за "Ролан Гарос", където ще се опита да спечели трета титла. "Мисля, че определено съм на добър път", каза той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация