Лоша новина за феновете на Беретини

14:36
Лоша новина за феновете на Беретини

Лоша вест споходи феновете на италианския тенисист Матео Беретини. Финалистът от "Уимбълдън" няма да може да играе на следващите три турнира от сериите "Мастърс 1000" на АТР, след като претърпя лека операция на ръката миналата седмица след оттеглянето му от надпреварата в Маями. Той ще пропусне почти целия сезон на червена настилка, включващ турнирите в Монте Карло следващата седмица, както и в Мадрид и Рим през май.

"Следвайки съветите на медицинските експерти, моят екип и аз решихме, че е от решаващо значение да не избързвам с процеса на възстановяване. Оттеглянето от тези турнири, особено в Рим, беше изключително трудно решение, но то е правилното, за да гарантира още много години участие на най-високо ниво за най-големите трофеи", написа световният номер 6 в света в профила си в Инстаграм.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2020 година Доминик Тийм (Австрия) също отказа участие в Монте Карло, но този път причината е КОВИД-19.

28-годишният Тийм, който два пъти загуби финалите на Откритото първенство на Франция и един път на Откритото първенство на Австралия, преди да спечели титлата на Откритото първенство на САЩ през 2020 година, се зарази с вируса на турнир от сериите "Чалънджър" в Марбея (Испания) миналата седмица.

Тийм написа в социалните медии днес, че тестът му е отрицателен и ще премине медицински прегледи, за да реши кога ще се върне на корта.

В първия си мач за последните девет месеца, след като получи контузия на китката на турнир в Майорка през 2021 година, бившият номер три в света Тийм загуби от аржентинеца Педро Качин в Марбея.

"Той ще се завърне в Австрия и ще пропусне турнира на клей в Монте Карло от 11-17 април", потвърди неговият говорител.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация