Божо Аврамов: Везенков вложи много труд, за да бъде там, където се намира в момента

14:27
Божо Аврамов: Везенков вложи много труд, за да бъде там, където се намира в момента

Гардът на Спартак Плевен Божидар Аврамов стиска палци на Александър Везенков и Олимпиакос във Финалната четворка на Евролигата. Както е известно, българският национал и съотборниците му се класираха за решителната фаза от сезона, след като спечелиха епичната си четвъртфинална серия с Монако с 3-2 победи.

По този начин Везенков се превръща в първия българин, който ще се състезава на най-голямата сцена в европейския баскетбол, и то още в дебюта си в плейофите на най-престижния клубен европейски турнир. Божидар Аврамов сподели пред Sportal.bg, че подкрепя “червено-белите” и добави, че Везенков заслужава да вдигне трофея от Евролигата.

“Олимпиакос - това е отборът, който искам да спечели! Александър Везенков вложи много труд, за да бъде там, където се намира в момента и, естествено, заслужава да спечели този толкова ценен трофей”, каза Божо за бившия си съотборник в националния отбор.

Участието на Везенков и компания във Финалната четворка в Белград започва на 19 май, когато тимът се изправя срещу действащия шампион в надпреварата Анадолу Ефес в първия полуфинал. Двубоят започва от 19:00, а три часа по-късно на паркета в “Щарк Арена” излизат яростните съперници Барселона и Реал Мадрид, които ще определят и втория финалист в тазгодишното издание на Евролигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация