Сензацията в Шампионската лига Виляреал стои на пътя на Ливърпул към финала

06:12
Сензацията в Шампионската лига Виляреал стои на пътя на Ливърпул към финала

Ливърпул посреща сензацията Виляреал във втория полуфинал от Шампионската лига. Мачът е тази вечер от 22,00 часа на стадион "Анфийлд". "Червените" продължават битката си на три фронта - 5 кръга преди края на Висшата лига те са на точка зад лидера Манчестър Сити, предстои им и финал за ФА Къп на 14 май, а вече са носители на Купата на Лигата през сезона.


Тимът на Юрген Клоп е допуснал само една загуба на своя стадион в последните си 26 мача - 0:1 от Интер на осминафиналите в ШЛ, но преди това бе спечелил в Милано с 3:1. Ливърпул нямаше особени проблеми да се справи в Бенфика на четвъртфиналите. Още в първия си мач мърсисайдци си спечелиха комфортна преднина от два гола и на реванша можеха да си позволят грешките, които допуснаха. „Орлите“ успяха да вкарат три попадения, но и в своята врата получиха също толкова.


Никой няма да съди Виляреал, ако отпадне на този много висок етап в най-силният турнир на Европа, след като скромните испанци взеха скалповете на грандове като Ювентус след победа в Торино с 3:0 и на Байерн след ремито в Мюнхен 1:1 и победата на "Естадио де ла Керамика с 1:0.


През уикенда Ливърпул записа поредната си победа във Висшата лига, след като би градския си опонент Евертън с 2:0. Манчестър Сити обаче не допусна грешка срещу Уотфорд и си запази преднината от точка. Виляреал също стигна до триумф с 2:0 в последния кръг на Ла Лига. „Жълтата подводница“ успя да надиграе Валенсия и скъси дистанция на три точки зад шестия Реал Сосиедад.


През 2016-а двата съперника си размениха домакински победи, само че в полуфинални плейофи в Лига Европа - 1:0 за Виляреал и 3:0 за Ливърпул.


ЛИВЪРПУЛ - ВИЛЯРЕАЛ 


Вероятни състави: 


ЛИВЪРПУЛ (4-3-3): Алисон; Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън; Хендерсън, Фабиньо, Тиаго; Салах, Мане, Л. Диас

 
Старши треньор: Ю. Клоп 


ВИЛЯРЕАЛ (4-3-1-2): Рули; Фойт, Албиол, П. Торес, Еступинан; Парехо, Коклен, Капу; Ло Селсо; Чуквуезе, Данжума 


Старши треньор: У. Емери 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация