Роналдо отново понесе Юнайтед на гърба си (видео)

19:17
Роналдо отново понесе Юнайтед на гърба си (видео)

Манчестър Юнайтед се възползва от грешките на Тотнъм и Арсенал и се доближи до четвъртото място. "Червените дяволи" спечелиха трудно домакинството си на последния в класирането Норич с 3:2 след хеттри на Кристиано Роналдо.

Португалецът откри в седмата минута и се разписа в 32-ата. "Канарчетата" се върнаха в мача с попадение на Киърън Дауъл в края на първото полувреме, а Теему Пуки изравни в 52-ата. Кристиано Роналдо отбеляза победния гол от фал в 76-ата минута. Този успех доближи тима на Ралф Рангник на три точки от четвъртия Тотнъм

Преди срещата феновете на Манчестър Юнайтед отново се събраха, за да протестирах срещу собствениците на клуба - семейство Глейзър. Според тях ръководството на "червените дяволи" мисли единствено за финансовите изгоди, а не за представянето на терена, което е разочароващо. Протестът започна в местна кръчма и час преди началото на мача феновете тръгнаха към стадиона. Част от тях влязоха на "Олд Трафорд" 17 минути след началото на срещата, като идеята бе, че няма да изпуснат много, тъй като отборът играе много слабо в момента.

"Червените дяволи" стартираха агресивно и организираха няколко опасни атаки още в първите минути. Норич обаче бе близо до откриване на резултата в третата минута. Теему Пуки бе изведен на отлична позиция, но Де Хеа излезе и успя да блокира удара. Атаките към вратата на гостите се редяха една след друга и в седмата минута резултатът бе открит. Еланга открадна топката от Гибсън и намери Роналдо в наказателното поле, а за португалеца не бе проблем да прати топката в мрежта.

Ранното попадение даде още по-голяма увереност на домакините и те имаха сериозно предимство. Удар на Лингард мина покрай вратата, а Санчо стреля неточно от добра позиция. Ман Юнайтед стигна до втори гол в 32-ата минута. След ъглов удар Роналдо засече топката с глава и удвои аванса на тима на Ралф Рангник.

Изглеждаше, че "червените дяволи" имат тотален контрол, но гостите стигнаха до добра възможност в 36-ата минута. Линдельоф обаче се намеси и попречи на Лийс-Мелоу. В самия край на първата част "канарчетата" се върнаха в мача. Пуки намери отлично Дауъл, който се разписа след удар с глава.

След почивката Юнайтед започна спокойно, но сякаш прекалено спокойно. След като имаше превес в първите минути на втората част, в 52-ата минута резултатът бе изравнен. Дауъл изведе отлично Пуки и той хладнокръвно прати топката покрай Де Хеа. Проверка с ВАР потвърди, че засада няма и гостите отпразнуваха гола. Малко по-късно "канарчетата" дори можеха да поведат, но прекрасен удар на Рашица бе спасен от Де Хеа.

Очакванията бяха, че тимът на Рангник ще се хвърли в атаки в търсене на нов гол. Реалността обаче беше, че Норич започна да се чувства все по-комфортно на "Олд Трафорд" и успяваше все по-чессто да организира атаки. В 70-ата минута отлична комбинация изведе Рашица на прекрасна позиция, но Далот се намеси в последния момент и блокира удара му.

Кристиано Роналдо отново се превърна в герой за Манчестър Юнайтед. В 76-ата минута той изпълни блестящо пряк свободен удар и това се оказа победния гол. До края Тим Крул се справи с мощен удар на Бруно Фернандеш, а Норич не се възстанови от третото попадение на Роналдо.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - НОРИЧ 3:2

1:0 - Роналдо 7'
2:0 - Роналдо 32'
2:1 - Дауъл 45'
2:2 - Пуки 52'
3:2 - Роналдо 76'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация