Моу: Добре е да играеш качествен футбол, но е прекрасно да побеждаваш

08:12
Моу: Добре е да играеш качествен футбол, но е прекрасно да побеждаваш

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо похвали футболистите си след победата с 4:0 над Будьо Глимт, осигурила на “вълците” място на полуфиналите в Лига Европа. 

“Най-важното е, че сме на полуфиналите. От първите минути започнахме да пресираме високо. Действахме напористо и бяхме стабилни в защита. При 2:0 почувствахме, че ще спечелим мача. Въпреки загубата в първата среща, знаехме, че сме по-добрият отбор. Недопустимо е, че от 4 мача срещу този съперник спечелихме само един. Но тази победа е най-важната. 1:2 се превърна в 5:2”, коментира доволният Моуриньо. 

“Добре е да играеш качествен футбол, но е прекрасно да побеждаваш. Загуба с хубава игра може да се хареса само на някой, който се утешава с мисли за идентичността на отбора си. Такива никога не печелят. Вярвам, че Рома играе много по-добре, отколкото хората смятат. Отдавна не сме допускали загуба. Организирани сме и се справяме на ниво”, продължи португалецът. 

“На почивката казах на футболистите, че важното не е да унижим съперника, който ни победи с 6:1 в Норвегия, а да се класираме за полуфиналите. И отборът заслужи да е там”, добави Моуриньо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация