Рома си го върна тъпкано на Будьо

07:42
Рома си го върна тъпкано на Будьо

Рома е на полуфиналите в Лигата на конференциите. Отборът на Жозе Моуриньо си отмъсти на Будьо Глимт, като разгроми норвежкия шампион с 4:0, а над всички беше Николо Дзаниоло, който вкара хеттрик. Преди това Тами Ейбрахам откри резултата. По този начин "вълците" най-после успяха да победят Бодьо. Двата тима бяха заедно и в груповата фаза, където норвежците записаха шокиращ успех с 6:1, а после направиха 2:2 на "Олимпико". Преди седмица скандинавците сътвориха обрат с 2:1 в първия двубой от четвъртфиналите, но днес бяха тотални надиграни.

Познавайки силата на съперника, Моуриньо заложи на оптимален състав. Дзаниоло стартира зад изнесения в предни позиции Тами Ейбрахам, а в средата на терена стартираха Никола Залевски, Лоренцо Пелегрини, Хенрих Мхитарян, Браян Кристанте и Рик Карсдорп. Сред резервите остана един от любимците на Специалния - Серджио Оливейра.

Наставникът на Будьо Киетил Кнутсен пусна в атака Гилбърт Коумсън, Рунар Еспейорд и Ола Солбакен. Извън стартовите 11 остана Амал Пелегрино, който вкара един от головете за норвежците в първия мач.

Гостите демонстрираха самочувствие в началото, но получиха ранен гол и това ги смути. Още в 5-ата минута Ейбрахам откри резултата след изпълнение на корнер и кратко разбъркване. Никой от бранителите в жълто не успя да изчисти топката и английският нападател отблизо я прати в мрежата. 

"Вълците" се оптуснаха и заиграха с много настроение. В 13-ата минута удар на Мхитарян премина на сантиметри от гредата. В 15-ата отново арменецът шутира неточно. След това и Тами Ейбрахам пропусна от чиста позиция, след като беше намерен от Дзаниоло. Логичното се случи в 23-ата минута, когато Пелегрини с майторски пас изведе Дзаниоло зад защитата и той хладнокръвно пусна топката покрай Хайкин - 2:0.

Веднага след гола Дзаниоло имаше още един шанс, но стреля над вратата. В 29-ата минута младият Залевски пусна перфектно подаване към Дзаниоло и той се разписа за втори път в мача. До края на полувремето беше цяло чудо, че Будьо Глимт не инкасира още попадения. Веднъж топката беше изчистена малко пред голлинията, а при друга от опасните атаки на рома Хайкин показа отличен рефлекс.

Втората част беше малко по-спокойна, но след като Рома вкара и четвърти гол. Това стана още в 49-ата минута. Браян Кристанте подаде на Дзаниоло, той надбяга футболисти на Будьо и влезе в наказателното поле, след което с бомбен шут оформи хеттрика си. Норвежците можеха да намалят в 57-ата минута, но Солбалкен пропусна. В ответната атака Хайкин попречи на Дзаниоло да се разпише за четвърти път. Героят на "вълците" отстъпи мястото си на Феликс Афеня-Гиан под бурните овации на феновете.

До края се извършиха много смени, а темпото рязко спадна. Рома можеше да вкара още голове, но пропуски направиха Залевски и Афеня-Гиан.

На полуфиналите "джалоросите" ще се изправят срещу Лестър, който елиминира ПСВ Айндховен. Мачовете са на 28 април и 5 май.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация