Ще подцени ли Ливърпул реванша с Бенфика?

08:27
Ще подцени ли Ливърпул реванша с Бенфика?

Ливърпул и Бенфика се изправят днес от 22,00 часа в реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Крайният изход от сблъсъка изглежда до голяма степен предрешен, след като мърсисайдци си тръгнаха с комфортен аванс от 3:1 при гостуването в Лисабон миналата седмица. 


Резултатът обаче е доста коварен, което ясно се видя снощи в двубоя между Реал Мадрид и Челси и затова мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп предупреди, че не трябва да бъде допускано никакво подценяване на съперника. Германският специалист няма проблеми с наказани и контузени и ще заложи на оптимален състав в търсене на втори успех срещу Бенфика

 

В същото време в лагера на португалците се надяват на чудо, постигнато с хитрост. Треньорът Нелсон Верисимо развя бялото знаме след първия мач, но в навечерието на реванша заговори по-уверено. 

 

“Вярваме във възможностите си и не сме се предали. Целта ни е да вкараме гол, но и да не допуснем първи”, коментира специалистът. Именно инкасирането на първо попадение е ахилесовата пета на Бенфика, като това се случва в три поредни двубоя на “орлите” във всички турнири. 


Верисимо няма да може да използва контузените Лукаш Верисимо, Родриго Пиньо и Рафаел Силва.


Вероятни състави: 


Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсън, Фабиньо, Кейта, Салах, Жота, Диас. 


Бенфика: Влаходимос, Грималдо, Вертонген, Отаменди, Жилберто, Таарабт, Вайгъл, Евертон, Рамош, Гонсалвеш, Нуньес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация