Карлос Алкарас с титла и рекорд в Маями

13:56
Карлос Алкарас с титла и рекорд в Маями

Карлос Алкарас спечели титлата на тенис турнира в Маями. 18-годишният Алкарас се наложи със 7-5, 6-4 над норвежеца Каспер Рууд във финала на надпреварата. За испанеца това е първа Мастърс титла, а успехът затвърди отличното му представяне на американска територия. Преди две седмици той игра полуфинал в Индиън Уелс, където загуби от именития си сънародник Рафаел Надал.

С успеха си Алкарас стана най-младият шампион в историята на турнира в Маями, подобрявайки постижението на Новак Джокович, който взе титлата на 19. Освен това испанецът ще прибави над 1,2 милиона долара към банковата си сметка, което е почти толкова, колкото бе спечелил до момента в кариерата си.

Поставеният под номер 14 в схемата Алкарас започна колебливо и допусна Рууд да поведе с 3-0 гейма. Преднината на норвежеца обаче не се задържа дълго и тийнейджърът изравни при 4-4. Алкарас успя да направи още пробив малко след това - за 6-5, след което отрази една точка за пробив в 12-ия гейм, за да затвори първата част при третия си сетбол.

Рууд допусна два ранни брейка във втория сет, за да изостане с 0-3 гейма. Норвежецът веднага успя да върне единия пробив и да намали до 2-3, но в следващите три сервис гейма на Алкарас успя да вземе общо едва две точки и така мачът приключи.

От началото на сезона Алкарас има 18 победи в 20 изиграни мача, а единствено Рафаел Надал и Майкъл Чън са печелили титла от турнир "Мастърс" на по-ранна възраст.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация