Брентфорд съсипа Челси насред "Стамфрод Бридж"

19:21
Брентфорд съсипа Челси насред "Стамфрод Бридж"

Брентфорд разгроми Челси с 4:1 на “Стамфорд Бридж”. След скучно първо полувреме двата отбора се развихриха след почивката. Антонио Рюдигер откри резултата със страхотен удар от дистанция в 48-ата минута. Секунди по-късно Витали Янелт изравни, а в 54-ата минута Кристиан Ериксен изведе гостите напред. За датчанина това бе първи гол за “пчелите”. Янелт се разписа още веднъж след час игра, а малко преди края резервата Йоане Виса направи резултата 1:4.

Гостите започнаха отлично мача и заложиха на висока преса, която създаваше проблеми на съперника. Тя доведе и до някои грешки на играчите на Челси. В шестата минута Рюдигер не се ориентира добре, но лошото му подаване не бе пресечено от никой. Топката стигна до Менди, който допусна нетипична грешка и прати кълбото на крака на Айвън Тони. Нападателят опита да го прехвърли, но прати топката над опразнената врата. Малко по-късно добра атака на Брентфорд завърши с удар на Тони, но вратарят бе покрил ъгъла.

Тимът на Тухел имаше период, в който владееше повече топката и стигна до един неточен удар на Маунт, но като цяло бе сериозно затруднен от пресата на съперника. “Сините” нямаха много идеи в предни позиции и не успяваха да създават положения. Брентфорд бе отлично организиран и не оставяше празни пространства, но и гостите не стигаха до опасности пред Менди.

След половин час игра Челси започна да доминира, но това се изразяваше в голям процент владеене на топката, а не в голови положения. Опитът на домакините да натиснат стигна само за няколко удара от дистания. Все пак в 39-ата минута Зиеш отправи много хубав изстрел, но Рая успя да се справи и изби топката. Малко преди почивката “сините” стигнаха до разбъркване в наказателното поле след неубедителна намеса на вратаря на гостите, но като цяло първото полувреме завърши без да остави зад себе си нещо запомнящо се.

Домакините започнаха втората част по-агресивно и опитаха да увеличат темпото. Те поведоха в 48-ата минута след фантастичен изстрел на Антонио Рюдигер. Германският бранител стреля от голяма дистанция, но не остави шансове на вратаря, тъй като ударът имаше сила и прецизност. Преднината на Челси обаче се задържа по-малко от две минути, тъй като отлична атака на гостите завърши с подаване на Мбемо към Янелт и той изравни.

След почивката мачът беше тотално различен, с много по-открита игра и положения и пред двете врати. Вернер бе изведен на добра позиция, но ударът ме бе блокиран. В 54-ата минута Кристиан Ериксен отбеляза първия си гол след завръщането си в английския футбол. Отлична контраатака завърши с подаване на Мбемо към непокрития датчанин и той елегантно преодоля Менди. Ериксен се разписва в трети пореден мач, след като отбеляза две попадения за националния отбор на Дания.

Челси изглеждаше объркан от този обрат, а след час игра получи нов гол. Този път Тони изведе прекрасно Янелт, а германския нападател много технично преодоля Менди и увеличи аванса на Брентфорд. Тухел оппита да промени нещо със смени и пусна в игра Лукаку и Ковачич. “Сините” тръгнаха в търсене на гол. Попадение на Хавертц бе отменео поради засада. Рая опита да върне домакините в мача, но за негово щастие топката не се озова в мрежата. Хавертц пък пропусна идеална възможност в 69-ата минута, като стреля покрай вратата.

ЧЕЛСИ - БРЕНТФОРД 1:4

1:0 - Рюдигер 48'
1:1 - Янелт 50'
1:2 - Ериксен 54'
1:3 - Янелт 60'
1:4 - Виса 87'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари