Европейският съюз последва примера на Великобритания и наложи санкции Абрамович

22:57
Европейският съюз последва примера на Великобритания и наложи санкции Абрамович

Европейският съюз последва примера на Великобритания и обяви, че налага санкции на собственика на Челси Роман Абрамович, чиито активи са замразени като част от четвъртия пакет санкции на Общността срещу руски бизнесмени, близки до Владимир Путин.

„Роман Абрамович е руски олигарх, който има продължителни и близки връзки с Владимир Путин. Той е имал привилегирован достъп до президента и е поддържал добри взаимоотношения с него. Тази връзка с руския лидер му е помогнала да поддържа своето богатство. Той е мажоритарен акционер на стоманената компания „Евраз“, която е сред най-големите данъкоплатци на Русия. Следователно той се е облагодетелствал от хората, които са отговорни за анексирането на Крим и дестабилизацията на Украйна. Той също така е сред водещите руски бизнесмени, участващи в икономически сектори, които са голям източник на ресурси за правителството на Руската федерация, отговорно за анексирането на Крим и дестабилизацията на Украйна“, аргументират се от Европейския съюз.

Въпреки че Абрамович разполага с португалско гражданство, той беше сред 15-имата санкционирани от ЕС руски олигарси днес. Обявените мерки обаче няма да имат пряко влияние върху Челси, за разлика от санкциите, които британското правителство наложи срещу клубния собственик.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари