Разцепление сред членовете на тръста на Челси след решението на Абрамович

23:06
Разцепление сред членовете на тръста на Челси след решението на Абрамович

Не всички членове на тръста, на който собственикът на Челси Роман Абрамович прехвърли властта в клуба, са съгласни с този ход на руския милиардер, твърди “Телеграф”. Както е известно, в събота Абрамович излезе с изявление, в което заяви, че предава ръководните функции на европейския клубен шампион в ръцете на благотворителната фондация на “сините” от Лондон.

Според информацията на изданието обаче поне двама от шестимата представители на този тръст са изразили своите притеснения с решението на Абрамович. Те са свързани с възможен конфликт на интереси, както и с неяснотата дали ръководенето на футболен клуб от фондация е в съвместимост със законите за благотворителната дейност на Острова. Така ще бъде проведена нова среща на тръста, на която ще се реши дали той ще се запази в сегашния си вид. Ако членовете на тръста решат да се оттеглят, сред възможните варианти е тяхна замяна, съкращаване на броя отговорни лица или намиране на изцяло нов модел за управлението на клуба.

В момента във въпросния тръст влизат изпълнителният директор на фондацията Брук Бък, адвокатът Джон Дивайн, мениджърът на женския състав Ема Хейс, финансовия директор Пол Рамос, председателят на Британския олимпийски комитет сър Хю Робъртсън, както и изпълнителният директор на антидискриминационната мрежа “Футболът срещу расизма в Европа” Пиара Пауър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари