Левандовски искал да премине в Барселона

18:47
Левандовски искал да премине в Барселона

Звездата на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски има желание да премине в Барселона през това лято, пише каталунският „Спорт“.

Според информацията на изданието нападателят иска да изпробва ново предизвикателство след 8 години в Байерн и общо 12 в Бундеслигата. Също така неговият агент Пини Захиви е близък до президента на каталунците Жоан Лапорта. Клубът е готов да предложи на 33-годишния Левандовски договор за 4 сезона, вярвайки, че въпреки напредналата му футболна възраст, той е способен да задържи високото си ниво на игра още дълго заради своите класа и професионализъм. Самият играч смята, че сега е подходящият момент за промяна на обстановката, и осъзнава, че това може да е последният му голям спортен проект. Също така в Испания би получил по-голямо признание, което най-после да му донесе „Златната топка“.

От друга страна, негов трансфер в Барселона би се осъществил много по-лесно отколкото този на младата звезда на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд. Освен това наставникът на каталунците Чави Ернандес иска нападението му да бъде водено от доказан играч, който да завършва атаките, идващи от талантливата халфова линия или от играта по двата фланга, която налага младият специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация