Арсенал бързо се отърси от загубата срещу Ливърпул и взе три точки от Астън Вила (видео)

18:56
Арсенал бързо се отърси от загубата срещу Ливърпул и взе три точки от Астън Вила (видео)

Арсенал се върна на победния път и след загубата от Ливърпул в средата на седмицата, днес надделя с минималното 1:0 в гостуването си на Астън Вила в мач от 30-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Букайо Сака в 30-ата минута на мача. “Артилеристите” изиграха не най-бляскавият си мача, но успяваха да доминират през по-голяма част от срещата и да преследват все по-уверено голямата си цел до края на кампанията - класиране в зона Шампионска лига.

Първото добро положение в срещата дойде на сметката на гостите още в 3-ата минута, когато Сака получи на крилото, надбяга своя директен противник Мати Кеш и подаде навътре към наказателното поле, но там Емил Смит Роу стреля над вратата. В 10-ата минута Езри Конса можеше да си отбележи автогол при едно центриране, но Емилиано Мартинес се справи.

Арсенал се размина с попадение и в 18-ата минута, когато именно Смит Роу прати топката на десния фланг, там Сака и Мартин Йодегор разиграха отлично, но подаването на границата на малкия пеналт бе пратено в тялото на бранител на бирмингамци.

“Артилеристите” откриха резултата в 30-ата минута, когато именно Сака се възползва от лошо изчистване на бранителите на домакините след разиграване след фал и прати топката с левия си крак в мрежата за 1:0.

Втората част започна с разменени положения. Първото такова дойде на сметката на гостите, когато отново Букайо Сака напредна с топката в крака, но в момента, когато трябваше да подаде, той предпочете да играе самостоятелно и бе блокиран.

Астън Вила опита да задържа топката по-продължителни периоди от време и Джон Макгин отправи опасен удар в 60-ата минута. Ново добро разиграване в 68-ата минута доведе до това Оли Уоткинс да се окаже с топка в крака в наказателното поле, направи няколко финта и стреля много опасно.

След 70-ата минута играчите на Артета отново успяха да вдигнат оборотите и да създадат някои по-интересни ситуации около наказателното поле на Емилиано Буендия, но не успяха да се възползват от тя. В края на двубоя отново бирмингамци се опитаха да наложат натиск, но липсата на точност в последния пас не дадоха възможност на играчите на Стивън Джерард да създадат нещо наистина стойностно пред Бернд Лено. Именно германецът трябваше да се намесва абсолютно решително в последните секунди на мача, когато успя да отрази удар от фал на бирмингамци.

С тази победа Арсенал продължава да заема четвъртото място в класирането с 54 точки след 28 мача на своята сметка, което е с 5 по-малко от Челси, които са трети със същия брой мачове. Астън Вила е на 9-о място с 36 точки от 29 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация