Арсенал победи с лекота Лестър

21:02
Арсенал победи с лекота Лестър

Арсенал си върна четвъртото място във временното класиране на Премиър лийг, след като надигра с 2:0 Лестър на "Емиратс" в двубой от 29-ия кръг. Томас Партей (11') и Александре Лаказет (59'-дузпа) донесоха петата поредна победа на "артилеристите" в Премиър лийг, с която лондончани излязоха с точка пред отбора на Манчестър Юнайтед, който освен това е с цели три изиграни мача повече. "Лисиците" пък трябваше да преглътнат загубата, след като бяха влезели в добра поредица от четири последователни успеха. 

Микел Артета заложи на същия състав, който победи Уотфорд с 3:2. Емил Смит Роу се завърна в групата след прекаран коронавирус, но остана на пейката за началото.

Брендън Роджърс бе направил четири промени от двубоя с Лийдс през миналия уикенд. Джеймс Мадисън, Келечи Ихеаначо, Рикардо Перейра и Нампали Менди стартираха. Джейми Варди, който отново получи контузия, очаквано не бе в групата на „лисиците“.

Арсенал започна доста силно и още в 11-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Томас Партей се измъкна от своя пазач и засече на близката греда центриране на Мартинели от корнер. „Артилеристите“ играеха доста вдъхновено в тези минути, опитвайки се да стигнат до втори гол. В 18-ата късметът обаче им обърна гръб, след като хубав изстрел на Партей към горния ъгъл срещна сглобката на гредите.

В 21-вата минута Сака претендираше, че е бил фаулиран в наказателното поле след контакт с Дюсбъри-Хол, но сигнал за нарушение не последва. Малко след това Шмайхел спаси удар на Мартинели.

Към средата на полувремето Лестър започна да се чувства доста по-добре на "Емиратс". В 24-тата минута Рамсдейл се намеси добре, избивайки удар на Барнс. В 36-ата стражът на Арсенал се намеси великолепно, след като Барнс засече с глава центриране на Олбрайтън, насочвайки топката към ъгъла. Рамсдейл обаче не позволи тя да влезе във вратата му. Лестър завърши по-добре първото полувреме, но „лисиците“ така и не успяха да стигнат до изравнително попадение.

Арсенал започна силно второто полувреме. В 51-вата минута Шмайхел спаси удар от въздуха на Сака, а в 57-ата минута домакините получиха дузпа след намесата на ВАР, след като топката срещна ръката на Союнджу след удар с глава на Уайт. Александре Лаказет стреля от бялата точка безупречно, пращайки топката под напречната греда – 2:0.

В 82-рата минута Смит Роу, който се появи като резерва, пропусна чудесна възможност да отбележи трети гол за домакините. 

За Арсенал предстои тежък сблъсък с Ливърпул в средата на седмицата. Лестър пък трябва да се фокусира върху реванша с Рандерс в Лигата на конференциите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация