Земан: Римското дерби е специално за феновете, не за играчите

15:51
Земан: Римското дерби е специално за феновете, не за играчите

Бившият наставник на Лацио и Рома Зденек Земан заяви, че “орлите” са фаворит за победата в римското дерби, а старши треньорът на “бианкочелестите” Маурицио Сари се справя по-добре от колегата си при “вълците” Жозе Моуриньо. Двата тима се изправят един срещу друг в поредното издание на Дерби дела Капитале в неделя.

“Римското дерби е специално за феновете, не за играчите. Когато загубих четири за един сезон, моят Рома завърши пред Лацио. Така че математически погледнато истината е, че този мач е със стойността на всеки друг”, заяви 74-годишният чешки специалист пред “Кориере дело Спорт”.

Що се отнася до дербито утре, Земан сподели: “ Лацио е фаворитът. Но в дербито йерархиите често не играят роля и отборът, който е по-силен или в по-добра форма, не печели”.

“Не става дума за предпочитания. Сари се справя по-добре. Той вече даде идентичност на Лацио, докато Моуриньо не оправдава очакванията досега. Рома все още не знае какво иска да прави на терена. Ако от Рома са поискали от Моуриньо да спечели Скудетото с тези играчи, тогава те са на много грешен път. Скудетата се печелят с най-добрите играчи. Треньорите печелят, когато разполагат с най-добрия отбор”, каза още Земан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация