Тами Ейбрахам отново донесе трите точки за Рома

22:43
Тами Ейбрахам отново донесе трите точки за Рома

Рома победи с 1:0 като домакин Аталанта в мач от 28-ия кръг на Серия "А". Ценния успех на "вълците" донесе английският нападател Тами Ейбрахам. Той бе точен в 32-ата минута след асистенция на Николо Дзаниоло. С тази победа Рома се изравни по точки с Аталанта, като столичани са шести с 47, а тимът от Бергамо е пети заради по-добрата си голова разлика. Рома пък записа втора победа над този съперник през сезона в шампионата, след като надигра Богинята с 4:1 като гост. Двата тима са на 3 точки от четвъртото място, което в момента е заемано от Ювентус. Старата госпожа и Аталанта са и с мач по-малко от "джалоросите", които тази вечер бяха водени от Микеле Салдзаруло, тъй като Жозе Моуриньо е наказан.

В самото начало на мача защитникът на Рома Джанлука Манчини бе близо до гол срещу бившия си тим, а в 17-ата минута Алексей Миранчук падна в наказателното поле на домакините, след като бе блъснат от Никола Залевски, но реферът Давиде Маса не видя основания за посочване на бялата точка.

Малко след това се получи доста неприятен сблъсък между Тами Ейбрахам и Давиде Дзапакоста. Английският нападател на "вълците" от Рим остана на терена, но бившият играч на Рома Дзапакоста бе заменен принудително в 21-ата минута от Джузепе Пецела.

В 23-ата минута пред централния защитник на Богинята Мерих Демирал се откри златен шанс за гол, но турчинът не се възползва и не наказа грешката в отбрана на Рома, по-конкретно на Рик Карсдорп, след изпълнение на тъч.

В 32-ата минута Ейбрахам даде аванс на Рома в резултата. Рик Карсдорп пресече топка, която след това достигна до Николо Дзаниоло, а той много добре подаде към англичанина. Ейбрахам стреля, стражът Хуан Мусо успя да играе с топката, но не и да ѝ попречи да се оплете в мрежата зад него - 1:0 за "джалоросите".

Пет минути след паузата Дзаниоло изскочи след дълъг пас сам срещу стража Мусо и изпрати топката във вратата, но попадението веднага бе отменено заради засада на младия нападател. Секунди по-късно пък Ремо Фройлер пропиля прекрасен шанс за 1:1 за Аталанта.

В 64-ата минута Манчини можеше да направи резултата 2:0, но стреля над вратата с левия крак от удобна позиция в наказателното поле на гостите след изпълнение на ъглов удар.

Финалният натиск на Аталанта не доведе до нищо по-интересно пред вратата на Руи Патрисио с изключение на един удар с глава на Демирал, който не затрудни португалския страж. Двата тима завършиха мача с по 10 души, тъй като в 95-ата минута много бързо два жълти картона си заработи Мартен де Роон, а секунди по-късно Хенрих Мхитарян, след като вече бе официално предупреден по-рано в двубоя, игра умишлено с ръка и това му донесе отстраняването от игра, което в крайна сметка нямаше никакво значение за крайния резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация