Съставът на новия Изпълнителния комитет

21:00
Съставът на новия Изпълнителния комитет

Станаха ясни имената на членовете на Изпълнителния комитет, предложен от Димитър Бербатов на делегатите на "конгреса", свикан от бившия голаджия и неговия екип. По-рано през деня 76 делегата гласуваха в зала 3 на НДК за избора на Бербатов за президент на БФС. След това 73 делегата гласуваха за Изпълком с четиригодишен мандат. Интересното е, че през последната година Бербо непрекъснато обясняваше, че членовете на Изпълкома ще са девет, а днес бяха избрани 15. Голмайстор №1 на България обяви също така, че ще прави и нов Конгрес с всичките 670 клуба, които да определят само девет от въпросните 15, ако отново спечели той.

Очаквано всичките пет основни лица от екипа на Бербатов - той, Стилиян Петров, Мартин Петров, Борис Станков и Петър Величков са част от изпълнителния комитет. Стенли ще трябва да отговоря за ФИФА и УЕФА, Марто за националните отбори, Величков ще е изпълнителен директор, а Боби Станков ще бъде оперативен директор. 

Иначе интересни имена попаднаха в избрания от 76-те футболни делегати Изпълком. Сред тях е бившият селекционер на младежкия национален отбор доцент Михаил Мадански, който дори е водил един в един мач и “лъвовете” през 2011 година. Той ще бъде шеф на треньорската школа, в която работи от дълги години. 

Още двама други бивши футболисти на ЦСКА Бойко Величков и Светослав Петров също попаднаха там. Футболният агент Николай Жейнов, който е сват на водещия политик Ахмед Доган, проф. Бисер Цолов от НСА, който дълги години е работил на стадион “Българска армия”, проф. Георги Попов, младият предприемач Дарин Маджаров и Петър Иванов - член на Американска търговска камара, както Ясна Ставрева от арбитражния съд в Лозана и адвокат Милен Русев попълват изпълкома на Бербатов. 

Прави впечатление, че седем от представителите на избрания от Бербатов изпълком са минали през ЦСКА - той, Стилиян Петров, Мартин Петров, Бойко Величков, Светослав Петров, Михаил Мадански, Бисер Цолов, а Борис Станков пък е потомствен привърженик на "червените", след като е кръстен на легендата на клуба и негов дядо - Борис Станков.
36 Бербатов и екипът му отиват на Конгрес пред НДК

Ето имената, предложени и гласувани от конгреса:

Димитър Бербатов - президент 
Стилиян Петров - международни връзки 
Мартин Петров - национални отбори 
Петър Величков - изпълнителен директор 
Борис Станков - оперативен директор 
Бойко Величков - детско-юношески футбол 
Михаил Мадански - треньорска школа 
Петър Иванов - член на Американска търговска камара 
Дарин Маджаров - предприемач 
Ясна Ставрева - арбитражен съд в Лозана 
Милен Русев - адвокат 
Бисер Цолов - методика
Светослав Петров - аматьорски футбол 
Николай Жейнов - агенти 
проф. Георги Попов - допинг

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация