Ще успее ли Бербатов да демонтира управлението на Михайлов (хронологията събитията в НДК)

13:37
Ще успее ли Бербатов да демонтира управлението на Михайлов (хронологията събитията в НДК)

Днес пред Националния дворец на културата в София е горещо, като кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и неговият екип пристигнаха за конгрес на футболната централа, какъвто няма да има според последната информация от Бояна. Както знаете, днес трябваше да се проведе конгреса на БФС, който обаче бе отложен на 1 март от централата, тъй като има няколко дела от опозицията срещу вписването на Борислав Михайлов след последния конгрес на 12 октомври м. г. Бербатов и екипа му обаче са сигурни, че в зала 3 на НДК ще има конгрес, който ще бъде спечелен от голмайстор номер 1 на България

Ето хронологията на всички събития около НДК:

8:54 Екипът на Бербатов пристигна пред НДК и се насочи към входа на сградата за предстоящия очакван от тях конгрес на футболната централа. Минути по-късно се появи и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, който в неформален разговор заяви пред репортер на Sportal.bg, че такова събитие няма да има.

9:40 Фенове от сектор "Г", които заявиха, че ще се появят в подкрепа на Бербатов, пристигнаха на мястото. Привържениците на "червените" са голям брой, като има и изключително силни полицейско присъствие. 

9:50 Димитър Бербатов говори пред медиите, като заяви уверено, че конгрес на БФС ще има. Петър Величков пък каза, че според него от Бояна са направили всичко необходимо, за да объркат футболните клубове. 

10:10 Бербатов прикани клубовете и медиите да влязат културно в зала 3, но се оказа, че НДК е заключен.

10:20 На мястото пред НДК пристигна нотариус, който да констатира, че не допускат Димитър Бербатов и екипът му в културния център. Междувременно бившият нападател на Манчестър Юнайтед даде автограф върху фланелка на "червените дяволи".

10:29 Бербатов и хората му се насочиха към друга зала, в която да чакат "да се появи БФС и да си проведе конгреса".

10:35 Изпълнителният директор на ЦСКА София пристигна в НДК.

10:42 В НДК пристигна министърът на спорта Радостин Василев.

10:55 Спортният министър даде кратко изявление пред медиите, като каза, че е дошъл да провери какво става и че министерството ще излезе с доклад по случая.

11:00 Димитър Бербатов беше посрещнат с аплодисменти в една от залите в НДК, неяснотата около зала 3 продължава. 

11:10 Бербатов и екипът му влязоха в зала 3, която беше празна. След това присъстващите представители на клубове започнаха да сядат по местата си. В залата няма представители на ФИФА и УЕФА. 

11:24 Адвокат Георги Владов заяви, че представителите на клубове имат право да проведат конгрес, пристъпи се към гласуване "за" и "против" провеждане на конгрес. На трибуната застана и Димитър Пенчев, представител на Русокастро, който призова дошли в зала 3 да проведат конгрес. 

11:35 Представители на 82 клуба гласуваха, като 80 от тях са "за" провеждането на конгрес, а двама се въздържаха. В зала 3 ще се избират комисии, секретариат, преброители и водещ. Бербатов напусна залата. 

12:05 Продължава вписването на клубовете. 

12:36 БФС излезе с официална позиция и осъди остро действията на Димитър Бербатов. 

13:05 Петима полицаи пристигнаха в НДК, след като до 112 достигнал сигнал, че някой е нахлул в зала 3. От екипа на Бербатов твърдят, че след малко ще продължи събранието. 

13:43 Петър Величков бе избран за водещ на Конгреса.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация