ЦСКА без право на грешка срещу швейцарския Базел

11:01
ЦСКА без право на грешка срещу швейцарския Базел
Отборът на ЦСКА приема швейцарския Базел в трета среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. Мачът ще се играе на националния стадион "Васил Левски" в София от 22:05 часа днес. В другата среща от група 5 на новия турнир английският Фулъм приема италианския Рома.

Базел започна участието си в турнира Лига Европа по отличен начин, след като успя да победи Рома с 2:0 в Швейцария, а след това загуби от Фулъм в Англия. Във вътрешното първенство отборът на Торстен Финк заема 3-а позиция в класирането, зад Йънг Бойс и Ксамакс. ЦСКА също започна по успешен начин участието си във втория по сила турнир на стария континент, като завърши наравно 1:1 с Фулъм на националния стадион "Васил Левски". В този мач "армейците" бяха по-добрият отбор, но късметът им изневери и получиха нелепо изравнително попадение малко след като бяха открили резултата в среща. Втория си мач ЦСКА загуби от Рома с 0:2 на "Стадио Олимпико" в Рим.

\"\"

Преди изиграването на третите срещи, лидер в групата в отборът на Фулъм, който има актив от 4 точки. Базел и Рома са с по три, а ЦСКА има спечелена една точка. Независимо от последното си място, българският отбор има възможност за добро класиране, ако успее да спечели трите точки срещу Базел в София.

\"\"

Съставът на Любослав Пенев изглежда изключително боеспособен и без особени проблеми. Вратарският пост ще е за Иван Караджов, а негова евентуална резерва ще е Ивайло Петров. Защитата на "армейците" също няма да претърпи промени. Познатата централна двойка Иван Иванов и Кирил Котев ще трябва да се справя с противниковите атаки. На левия фланг на отбраната ще се изявява Костадин Стоянов, а десния бек е за Йордан Минев. В средата на терена като двойка дефанзивни халфове ще действат Тодор Янчев и Коста Янев, а малко пред тях свобода за изява ще получи Маркиньос. Като атакуващ полузащитник на десния фланг Любо има доста варианти за избор, но най-вероятен изглежда Йордан Тодоров. Любимецът на "червената" публика Спас Делев ще тормози защитата на Безел с многобройните си включвания по лявото крило. Позицията на централен нападател също дава доста опции на наставникът. Мишел Платини, Владимир Манчев и Иван Стоянов са напълно готови за игра, като най-вероятния избор ще е бившият голаджия на Сливен. Все пак са възможни и размествания в схемата на игра, ако в ролята на централен нападател се появи Мишел Платини. Тогава двата фланга на атаката ще се заемат най-вероятно от Иван Стоянов и Данчо Тодоров, но всичко това е решение на селекционера Любослав Пенев.

\"\"

\"\""Виктор Мороз със сигурност отпада за утрешната среща. Костадин Стоянов пък ще мине последни прегледи утре сутринта, но почти със сигурност и той ще отпадне от групата. Тренираме на нашия стадион, защото искаме да запазим терена на националния стадион в максимално добро състояние, където до сега тренираха нашите гости. Ние проведохме тренировка там вчера. Теренът е мек и заради лошите климатични условия предпочетохме вчерашното занимание да е на "Българска армия". За нас победата е задължителна, ако искаме да излезем от груповата фаза на турнира. Треньорът на Базел каза, че идват за равен и този резултат може би наистина ги устройва, но според мен това е капан. Базел са добър отбор, който може да победи всеки. Не може да подценяваме никой, който играе в европейските турнири, още по-малко тим, който е влязъл в груповата фаза на Лига Европа или Шампионска лига. Знам, че швейцарците имат представители и в най-комерсиалния клубен турнир, така, че да не се залъгваме и подценяваме. Ситуацията ни е такава, че сме последни в групата с една точка, а другите са с по четири и три точки. Според мен фаворит в групата е Рома, въпреки, че в момента начело в групата е Фулъм. Другите се борим за второто място, което дава право за излизане от групите. Радвам се, че имам настроение в отбора и се надявам утре след мача да продължи да има настроение и да сме победили. Според мен трябва да продължим да ходим по земята, въпреки всичките сравнения между отборите в групата за селекция, пари и всичко останало. Трябва да сме упорити и трудолюбиви, и резултатите няма да закъснеят", заяви Любослав Пенев.

\"\""Ситуацията е такава, че ние ще търсим поне една точка от утрешния двубой. Знам, че българският отбор е много добър и борбен, но ние също сме в добра форма. Имаме една отлична серия от мачове без загуба и сме тук, за да вземем минимум точка, а след това се надяваме да победим ЦСКА в Базел. Като всеки отбор и ние имаме проблеми с контузиите, но не се притеснявам, защото имаме дълга резервна скамейка. Надявам се, че тези, които ще пусна да заменят контузените ще се представят на ниво и ще ги заместят по най-добрия начин. Относно слуховете, които се появиха в Швейцария, че ЦСКА е смешен отбор, ние не мислим така. Имаме голям респект от отбора на ЦСКА. Това е изключително силен тим и не случайно ги наблюдавахме в доста мачове", коментира наставникът на Базел Торстен Финк преди мача.

Отборът на ЦСКА приема швейцарския Базел в доста възлова среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. При евентуален успех съставът на Любослав Пенев ще се предвижи към горната част на класирането и ще може да се бори за попадане в елиминационната фаза на надпреварата. "Армейците" показаха от началото на сезона в мачовете срещу Дери Сити и Динамо Москва, а и в двубоите от първенството в "А" група, че този отбор притежава добри изпълнители и нужния характер за постигане на целите. А те в случая са излизане от груповата фаза на Лига Европа. Нека пожелаем на играчите в червено-бели екипи успех над Базел в София и класиране за 1/8-финалите на новия турнир!

ЦСКА - Базел, стадион "Васил Левски", 20:05 часа


Главен съдия: Мануел Де Соуса (Португалия)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
22.10.2009 21:13

Успех армейци! Дано бием *thumb_up* САМО ЦСКА *stop*

mexican
22.10.2009 20:48

даваите наште 4е левски явно не могат да се справят *thumb_up*

sashko_k
22.10.2009 13:36

Левски също има хубав коефицент хахахаххаха *lol*

VeneSotirov
22.10.2009 13:10

Хайде момчета, 20 000 ще сме на стадиона за да ви подкрепяме, ще викаме докрай, и искаме победа. САМО ЦСКА!

Traxes
22.10.2009 11:39

Успех на нашите довечера 2:0 *thumb_up* *beer*