Отново късен мач за Григор Димитров в Индиън Уелс

09:04
Отново късен мач за Григор Димитров в Индиън Уелс

Домакините на турнира от сериите "Мастърс1000" в Индиън Уелс обявиха програмата за 15 март. Григор Димитров и машината за сервиси Александър Бублик (Казахстан) ще се изправят един срещу друг в предпоследния мач на корт №2, което означава че феновете у нас, които искат да ги гледат на живо, отново ще трябва да станат посред нощите. Двубоят е насрочен за “Не преди 3 часа българско време”.


Григор Димитров почиваше в първия кръг на турнира, а във втория победи Джордън Томпсън със 7:6(2) 6:2. Бублик от своя страна “отстреля” бившия №1 в света Анди Мъри със 7:6(9), 6:3. За казахстанеца това бе първи успех в основна схема на Мастърса в Индиън Уелс, като последното му участие в Калифорния датира от 2018 г. и завършва с отказване във втория му двубой от квалификациите.


"Страхотно, че успях да запиша победа тук -  Това наистина е раят на тениса. Най-накрая да победя Анди - трябва да призная, че ако беше на моята възраст, задачата ми щеше да е много по-трудна. Имам ужасни спомени от Индиън Уелс= Не съм играл на този турнир в продължение на четири години. Счупих си глезена тук през 2018 г., като това бе и първата ми сериозна контузия. Не можах да взема участие през следващите сезони. Въпреки всичко обаче най-важното е, че успях да преодолея трудностите и съм доволен от победата", заяви в интервюто на корта Бублик.


До момента двамата са се изправяли един срещу друг три пъти, като Бублик води с 2:1 победи. Последният им мач бе на "Мастърс"-а в Синсинати миналата година и завърши с успех за българина - 6:3, 7:5.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация