Интер стъпи накриво в Торино и заплете максимално борбата за Скудетото

23:55
Интер стъпи накриво в Торино и заплете максимално борбата за Скудетото

Интер стигна до точка при гостуването си на Торино след изравнителен гол на Алексис Санчес в 93-ата минута. Тимът на Иван Юрич изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и бе близо до победата. Домакините поведоха с гол на Бремер в 12-ата минута. Двата отбора пропуснаха доста положения, а съдията не отсъди дузпа за домакините в края на първата част при много спорна ситуация.

Въпреки че се спаси от загуба, това бе поредната грешка в първенството за тима на Симоне Индзаги, който има едва една победа в последните си шест мача в Серия А. "Нерадзурите" са трети в класирането и вече изостават на четири точки от Милан и на една от Наполи, като са изиграли мач по-малко.

Торино започна силно двубоя и първата ситуация бе пред Ханданович. Силен удар на Белоти прати топката в мрежата от външната страна на вратата. Гостите постепенно започнаха да навлизат в мача, а Един Джеко първи пробва рефлексите на Бериша.

В 12-ата минута защитата на "нерадзурите" не се справи с един ъглов удар. Топката стигна до Побега, чийто опит за удар се превърна в подабаве към Бремер, който я насочи към мрежата. Силният период за домакините продължи с удар от добра позиция на Белоти, който не затрудни сериозно Ханданович. Отговорът на Интер бе добър удар на Лаутаро Мартинес с глава и отлично спасяване на Бериша.
Андреа Белоти, Хакан Чалханоолу

Тимът на Симоне Индзаги имаше проблеми с активната игра на съперника, а в предни позиции не създаваше много. След половин час игра центриране от фал на Чалханоолу не бе засечено от никой, като двама играчи на Интер се разминаха с топката, която можеше да изненада вратаря, но Бериша отново се намеси на високо ниво.

Домакините искаха дузпа за съприкосновение между Ранокия и Белоти в наказателното поле. Бранителят не игра с топката, а с крака на нападателя. Разглеждането на ситуацията от ВАР реферите неясно как определи, че нарушение няма. Торо продължи да играе добре и удар на Мандрагора мина покрай вратата.

След почивката играта стана по-открита и атаките се редяха и към двете врати. Интер търсеше изравняване, но това даваше повече възможности на съперника да напада. Бериша продължи с блестящите си изяви. Вратарят отрази удар на Димарко, а Джеко пропусна отлична позиция, след като с глава прати топката покрай вратата.

"Нерадзурите" създадоха няколко положения, но Торино имаше идеален шанс да удвои аванса си. Брекало мина на слалом през защитата на съперника и се разходи в наказателното поле. Когато реши да стреля, влезлият на почивката Робин Госенс успя с тялото си да блокира удара и топката не се озова в мрежата. Секунди по-късно Ханданович трябваше да се изявява след удар с глава на Ицо.

Бериша можеше да се превърне в грешник при едно центриране, но опитът на Госенс да го прехвърли не намери опразнената врата. Малко по-късно вратарят бе на обичайното си ниво, за да отрази удар на Видал, който се появи на терена през второто полувреме. Две минути преди края Джеко пропусна страхотна възможност да изравни. Той бе оставен непокрит в наказателното поле и само трябваше да насочи топката с глава, но я прати високо над вратата, което накара Симоне Индзаги да падне на колене с ръце на главата край тъчлинията.

ТОРИНО - ИНТЕР 1:1

1:0 - Бремер 12'
1:1 - Санчес 93'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация