Интер не можа да се възползва от грешката на Милан

00:07
Интер не можа да се възползва от грешката на Милан

Отборите на Дженоа и Интер завършиха наравно 0:0 на „Луиджи Ферарис“ в двубой от 27-ия кръг на Серия "А".

Симоне Индзаги предприе пет промени в стартовия си състав след загубата с 0:2 от Сасуоло. Алесандро Бастони и Марсело Брозович се завърнаха след наказанията си, а Данило Д'Амброзио и Дензъл Дъмфрис получиха шанс като титуляр. Също така този път партньор в нападение на Един Джеко беше Алексис Санчес. Домакините бяха подредени в 4-2-3-1 с Келвин Йебоа на върха на атаката.

Още в третата минута Иван Перишич пробва удар от разстояние, но Салваторе Сиригу успя да улови топката. Три минути по-късно Хакан Чалханоолу също стреля и не успя да намери целта. В седмата минута Алберт Гудмундсон пропусна чудесна възможност да открие резултата за домакините, като прати топката покрай вратата. В 14-ата минута Джеко игра с глава и успя само да предизвика корнер. В 29-ата минута Филипо Мелегони отправи далечен шут, който Самир Ханданович успя да спаси с една ръка. В 33-ата минута Джеко пусна пас към Дъмфрис, който се подхлъзна и така изстрелът му завърши над вратата. Шест минути по-късно воле на Чалханоолу беше блокирано, а последвалият удар на Перишич излетя в аут.

В 48-ата минута Дъмфрис отправи удар с глава, който обаче се оказа неточен. Пет минути по-късно Андреа Камбиасо трябваше да замени контузилия се Никола Максимович. Халфът обаче нямаше късмет и беше заменен от Рикардо Калафиори едва след няколко минути, тъй като той също получи травма. В 62-ата минута след центриране от корнер Д'Амброзио нанесе удар с глава, който срещна напречната греда. Малко след това Чалханоолу стреля от пряк свободен удар, но не намери целта. В 71-ата минута Калафиори пробва шут от малък ъгъл, но не успя да се разпише. В 78-ата Стефано Стураро стреля от разстояние, но топката прелетя над вратата. Последва ответен удар на резервата Лаутаро Мартинес, който беше избит в корнер. След неговото изпълнение Николо Барела стреля от воле, което претърпя рикошет, но изненадващо не беше отсъден нов корнер. В оставащото време "нерадзурите" упражниха натиск, но не успяха да стигнат до победен гол след пропуски на Лаутаро и Джеко.

ДЖЕНОА 0:0 ИНТЕР

Дженоа: Сиригу, Хефти, Максимович, Васкес, Стураро, Бадел, Портанова, Мелегони, Гудмундсон, Йебоа;

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Перишич, Санчес, Джеко;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация