Мъри: Благодарим на всички наши привърженици - те са най-големият спонсор на клуба

11:50
Мъри: Благодарим на всички наши привърженици - те са най-големият спонсор на клуба

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди срещата с Лудогорец от 23-ия кръг на efbet Лига. Брифингът се проведе днес в миксзоната на Сектор „В“ на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ и беше излъчен НА ЖИВО в сайта Sportal.bg.

"Утре е първият двубой между двата отбора. Минимум ще има още два за Купата. Според това в коя шестица ще бъдем, ще видим дали ще има и друг двубой. Двата турнира трудно можем да ги сравняваме. Това е подходящ момент да видим докъде Левски е стигнал като игра и ниво. Лудогорец е хегемонът в българския футбол през последните 10 години. Отборът, който представя България в Европа. Ще опитаме да наложим нашата воля на терена. Левски под никаква форма не се плаши. Още един път да благодарим на всички наши привърженици. Те са най-големият спонсор на клуба. Надявам се с тяхната помощ да успеем да закрием тези дългове и да престанем да треперим за лиценза. Смятам, че треньорът на Лудогорец е доказано има в европейския и балкански футбол. Има и опит, и успехи. Лудогорец играе доста по-динамично и атрактивно след неговото идване. Лудогорец спечелиха с привличането на този треньор. Изключително лесни картони си изкарва Краев в почти всеки мач. Трябва да работим да не се получава това нещо". 

"Може би е дошъл моментът да победим. Лудогорец притежава силни качества. Сработен отбор са с добри и качествени играчи. Играят с добра комбинативност. Ако успеем да контролираме по-дълго ситуацията на терена, ще имаме и шансове. Не мога да давам оценки на съдиите. Съжалявам, че имам два жълти картона. Каквито бяха условията в предишния мач, такова е и моето поведение. Съдиите нямаха смелост да защитят футбола. Няма какво да ми даваш картони. Това беше проблемът. Нямаха строгост и смелост да вземат решение в името на футбола. Взеха някакви жалки решения. Нямаме претенции кой да свири мача. Не искам под никаква форма да насаждам нещо и да говоря за съдийство. За мен е важно отборът ми да се представи добре".

"Не се съмнявам, че утре ще има перфектни условия за игра. Искам добри условия, за да видя добър футбол. Не искам да виждам индивидуалните грешки от първия мач. Ако можем да запазим желанието, ентусиазма и организацията, ще бъде от положителна гледна точка".

"С по-евтини играчи да направим стил и начин на игра, с който да се опитаме да противодействаме на отбори като Лудогорец. Със самочувствие, увереност и тактическа дисциплинираност това може да се случи. Мисля, че имаме нашите козове. Смятам, че сега е моментът да няма пауза между първенствата и да започнем новото. Не виждам обаче желание това да се случи. От сега предлагам да се помисли по този въпрос. Няма нужда от ненужна пауза от един месец. Ще изиграем безсмислени контроли, ще похарчим пари. Първите четири кръга са истината. Моето предложение си остава в сила. Ако иска някой, можем да дискутираме". 

"Съвсем спокойно в началото на декември може да приключи първенството. Към края на януари може да се започне подготовка. С оглед на студа трябва да внимаваме да няма заболял и контузен играч. Илиян се стреми да влезе бързо в отбора. Той може да вземе участие без проблеми във всеки един мач. В тези мачове, които изиграхме, имаше два-три, в който трудно можем да говорим за футболно самочувствие. Април ще можем да даваме по-точни оценки за състоянието на отбора. Трябва да подобрим тактическата си дисциплина и контрола над топката".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

StadobolGovnin
13.03.2022 17:00

... и най вече на определени привърженици: Тиквун, Пееффски..