Челси съсипа Бърнли на "Търф Муур"

18:28
Челси съсипа Бърнли на "Търф Муур"

Челси победи с 4:0 в гостуването си на Бърнли в мач от 28-ия кръг на Премиър лийг. Лондончани не впечатлиха с представянето си през първото полувреме, но започнаха вихрено второто и едва за 10 минути взеха преднина от три чисти попадение благодарение на Рийс Джеймс (47’) и Кай Хаверц (52’, 55’), а точка в спора сложи Кристиан Пулишич в 69’). Интересно бе и решението на Томас Тухел да остави на скамейката не особвно впечатляващия в последно време Ромелу Лукаку заедно с още доста промени в сравнение с двубоя през седмицата срещу Лутън.

Футболистите на Шон Дайч започнаха двубоя пределно мобилизирани и в първите петнайсетина минути успяваха да държат играта далеч от своята врата. Въпреки това лондончани имаха първата добра възможност за гол в 17-ата минута, когато отлично центриране отляво летеше опасно към десния фланг, където нахлуваше Рийс Джеймс, но в последният момент топката бе изчиститена. В тези минути халфовата линия на гостите много трудно успяваше да установи контрол в средата на терена и често губеха топката.

“Винените” отговориха с отличен пробив на Ленън, който завърши с центриране към Вергхорст и единствено добрата намеса на Тиаго Силва предотврати попадението. Те пропуснаха нова отлична възможност в 30-ата минута, когато много лошо центриране от Ашли Уестууд бе още по-лошо посрещнато от Едуард Менди, но отишлата в краката на Дуайт Макнийл бе пропусната отблизо.

Футболистите на Томас Тухел започнаха по перфектен начин втората част, когато топката бе пратена в наказателното поле, той направи няколко финта срещу играчи на домакините и със силен удар откри резултата за 1:0.

Само няколко минути по-късно играчите на Челси вкараха и второ попадение чрез Кай Хаверц, който засече по идеален начин центриране на Пулишич. Интересното в случая бе, че последното попадение на германеца в Премиър лийг бе именно срещу Бърнли, но на “Стамфорд Бридж”. Още в следващата атака отново Хаверц прати топката за трети път в мрежата след ново отлично отиграване на Рийс Джеймс.

Наказателната акция на играчите на Тухел през втората част продължи в 70-ата минута, когато Джеймс Тарковски буквално подаде топката на Пулишич в наказателното поле и той отблизо просто я прати в мрежата за четвърти път.

С тези три точки Челси продължава да заема третото място в класирането с 53 точки, а Бърнли не успя да “изплува” над чертата и продължава да е 18-и с 21 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация