Наглед лесно изпитание за \"драконите\"

16:37
Наглед лесно изпитание за \"драконите\"
В среща от група "D" на Шампионската лига тимът на Порто приема кипърския първенец Апоел Никозия. Трите точки по всичко личи, че ще останат в Португалия, поради факта, че "драконите" доста рядко бъркат срещу отбори от такъв ранг. Формацията на Хесуалдо Ферейра изглежда много добре окомплектована, а играта на тима определено е от високо европейско ниво. Апоел все още търси първия си гол в лигата, след като след два кръга нападателите на тима не са успели да огорчат противниковите вратари в Лигата.

Мачът изглежда задължителен за Порто и при добро развитие за тях в срещата на "Стамфорд Бридж", "драконите" до голяма степен могат да се чувстват фаворити за класиране в следващата фаза. Кристиан Родригез ще пропусне сблъсъка поради травма в коляното, а Мигел Лопес, Силвестър Варела и защитникът Кристиан Сапунару страдат от разтежения, и също са аут. Носът на полузащитника Томас Коща е счупен и той също е извън сметките, но въпреки това Порто разполага с достатъчно потенциал да вземе срещата. Нападение в лицето на Фалкао и Хълк при всичко положения ще създаде доста проблеми за гостуващия отбор.

Апоел има в актива си една спечелена точка от гостуването на Атлетико Мадрид, но смело мога да твърдя, че тя дойде след уникална доза късмет за кипърците. На три пъти гредите се оказаха верни помощници на стража Дионисиос Киотис, а и определено вратарят имаше ден на "Висенте Калдерон". Съставът на Апоел е с множество контузии и то все на важни играчи. Пауло Хорхе, Бобан Грънчаров, Адриан Сикора и Марчин Зевлаков пропускат битката с "драконите" поради различни травми, което определено ще отслаби тима на гостите.

Срещата на "Ещадио до Драгао" ще се ръководи от главния арбитър Феликс Брих от Германия.

Порто - Апоел Никозия, 21:45 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация