Цюрих ще търси изненадата и срещу Марсилия

15:21
Цюрих ще търси изненадата и срещу Марсилия
Швейцарския шампион Цюрих приема тима на Олимпик Марсилия в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Мачът ще се играе от 21:45 часа на "Летцигрунд щадион". Другият двубой от група "С" на надпреварата е мегадербито между отборите на Реал Мадрид и Милан.

В предишните си два мача отборът на Цюрих записа една загуба и една победа. В първата среща швейцарците загубиха от звездния Реал Мадрид с 2:5 като домакин, а след това постигнаха изненадващ успех с 1:0 над Милан на "Джузепе Меаца". В първенството на Швейцария Цюрих не се представя добре, след като заема 5-а позиция в класирането на цели 16 точки зад лидера Йънг Бойс. В последната си среща шампионите загубиха от Белинзона с 2:3 като гост. Поради контузии в срещата с Олимпик Марсилия няма да играят Ерик Хасли и Ясин Чикауи, а Мартин Бушел е под въпрос.

Съставът на Дидие Дешан пък започна доста разочароващо в групите на Шампионска лига, след като загуби първите си две срещи - домакинство на Милан с 1:2 и гостуване на Реал Мадрид с 0:3. Във френската Лига 1 обаче тимът се движи добре, като заема 5-о място с актив от 17 точки, само на 3 зад лидерите Лион и Монпелие. Последната си среща от първенството Марсилия спечели с класическото 3:0 при гостуването на Нанси. В състава за гостуването на Цюрих контузен е единствено Жулиен Родригез, а с наказание за срещата е Сюлейман Диавара.

Цюрих - Олимпик Марсилия, стадион ""Летцигрунд", 21:45 часа

Главен съдия: Дамир Скомина (Словения)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация