Бордо и Байерн Мюнхен могат да направят решителна крачка за следващата фаза

14:51
Бордо и Байерн Мюнхен могат да направят решителна крачка за следващата фаза
Бордо и Байерн Мюнхен имат шанса да направят много голяма крачка към следващата фаза на турнира, ако един от двата тима успее да спечели пълния актив от точки на стадион "Шабан Делмас". С актив от 4 точки, след два изиграни мача, немци и французи заемат първите две места в групата и имат много добра възможност да попаднат сред последните 16 отбора.

Бордо записа две поредни поражения на домашната сцена, което определено може да е повод за притеснение от страна на Лоран Блан. В изминалия кръг от Лигата, в домакинството срещу Макаби Хайфа, "жирондинците" стигнаха доста щастливо до трите точки след гол в края на срещата на французина Микаел Сиани, но играта на тима не бе много добра. Основна заслуга за победата носи стражът Седрик Карасо, който спаси много трудни удари на израелците и запази мрежата си суха. Централния бранител Карлос Енрике почти сигурно пропуска срещата, след като страда от контузия. Плеймейкърът Йоан Гуркюф все още не е възстановен напълно, но ще трябва да играе поради огромното му влияние върху тима и важността на срещата. Лоран Блан най-вероятно ще заложи на схема с един нападател в лицето на Маруан Шамак, а Фернандо Кавенаги ще остане на пейката.

Съставът на Байерн Мюнхен има проблеми преди всичко в офанзивен план. Холандското крило Ариен Робен пропуска срещата поради контузия, която може да го прати и на операция. Франк Рибери и Ивица Олич също са в лазарета и изобщо не пътуваха за Франция. Подобно е положението и с бразилския централен защитник Брено. За сметка на това Лука Тони, Марк ван Бомел и лекувалият сериозна контузия Мартин Демикелис са готови за игра, и могат да бъдат включени, ако Луис Ван Гаал прецени.

Главен арбитър на срещата на стадион "Шабан Делмас" е норвежецът Тере Хауге.

Бордо - Байерн Мюнхен, 21:45 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

niki_bg99
21.10.2009 15:46

Според мен двата отбора ще спретнат един резултатен X. Бордо стана шампион на Франция през миналия шампионат и така разруши хегемонията на Лион. От другата страна е отборът на Байерн, който през това лято напражи няколко покупки, но съшо така продаде своя капитан Лусио. Чувства се неговата липса през новия сезон. Байерн е допуснал 8 гола в Бундеслигата от началото на сезона. Предишния мач за Баварците бе срещу Ювентус. Те играха по-добре от своя съперник, но не съумяха да вкарат и така мачът завърши равен. Моята прогноза е X-2:2. Успех! *smile*