Изненадващ успех за Бърнли срещу Тотнъм (видео)

23:52
Изненадващ успех за Бърнли срещу Тотнъм (видео)

Тотнъм Хотспър продължава да записва противоречиви резултати, с които не си помага особено в битката за топ 4 в Премиър лийг. След като само преди няколко дни "шпорите" изиграха брилянтен мач срещу Манчестър Сити и победиха шампиона насред неговия "Етихад", днес тимът на Антонио Конте загуби с 0:1 гостуването си на отбора на Бърнли, който преди този двубой бе на предпоследно място само благодарение на по-добрата си голова разлика от Норич. Бен Мий отбеляза единственото попадение в 71-вата минута. 

Шон Дайч бе направил две промени в сравнение с победата над Брайтън. Джеймс Тарковски и Джей Родригес стартираха. Антонио Конте заложи на абсолютно същия стартов състав, с който Тотнъм започна и при победата срещу Ман Сити. Серхио Регилон се завърна в групата.

Първото полувреме не предложи нищо интересно. Бърнли започна малко по-добре, но към средата на първата част Тотнъм пое контрола. Въпреки това до почивката нямаше никакви чисти голови положения.

В самото начало на втората част Хари Кейн засече с глава центриране на Сон от свободен удар, но топката срещна гредата. Това бе най-чистото положение до момента. Най-добрият шанс за Бърнли пък бе в 69-ата минута, когато удар с глава на Родригес бе спасен от Лорис. Секунди след Кулушевски пропусна страхотна възможност, стреляйки встрани от целта.

В 71-вата минута Бърнли нанесе своя удар, след като Мий се извиси над Ромеро и засече с глава центриране на Браунхил от фаул. В 83-тата минута домакините дори пропуснаха да удвоя аванса си, след като Родригес стреля над вратата след удар отблизо.

Тотнъм също имаше две възможности, с които да изравни. Удар на Моура от воле премина над напречната греда, а Поуп спаси шут на Бергвайн.

В крайна сметка Тотнъм допусна четвърта загуба в последните си пет мача в първенството и остава на седем точки от четвъртото място, заемано в момента от отбора на Манчестър Юнайтед, който обаче има два мача повече. След втората си поредна победа и общо трета такава от началото на сезона Бърнли вече е само на две точки и от спасителната зона, а и с мач по-малко от Нюкасъл, който е точно над чертата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация