Тотнъм срази Сити и остави битката за титлата жива

21:33
Тотнъм срази Сити и остави битката за титлата жива

За втори път през този сезон и общо за четвърти в последните пет мача между Тотнъм и Манчестър Сити в Премиър лийг "шпорите" победиха "гражданите". Въпреки че бяха в много лоша серия от три поредни загуби в първенството, лондончани сломиха с 3:2 шампионите насред техния "Етихад". Деян Кулушевски отри резултата още в четвъртата минута с дебютния си гол за Тотнъм. След това Сити имаше огромно предимство и Илкай Гюндоган изравни в 33-тата след лоша намеса на Юго Лорис. В 59-ата минута Хари Кейн, който през миналото лято бе голямата трансферна цел на Джосеп Гуардиола, изведе отново гостите напред. 15-ина минути след това английският национал още веднъж прати топката в мрежата на Едерсон, но попадението бе отменено заради засада на Кулушевски преди това. Рияд Марез изравни с гол от дузпа в 93-тата минута, но това не бе краят на този изключително драматичен сблъсък. В петата минута на добавеното време Хари Кейн донесе победата на гостите. След този двубой битката за титлата в Премиър лийг става още по-интересна, защото Ливърпул е на шест точки от Сити, и то с мач по-малко. Тотнъм пък е на на четири пункта от Манчестър Юнайтед, който заема четвъртото място, но и с два двубоя по-малко от "червените дяволи".

Джосеп Гуардиола направи две промени от двубоя със Спортинг през седмицата. Кайл Уокър, който бе наказан за мача в Португалия, се завърна отдясно на отбраната, а Джон Стоунс седна на пейката. Илкай Гюндоган пък замени Рияд Марез.

Родриго Бентанкур запаззи титулярното си място в състава на Тотнъм. Другото ново попълнение - Деян Кулушевски, започна за първи път за "шпорите". Ерик Дайър, Емерсон Роял и Пиер-Емил Хьойберг също се завърнаха сред титулярите.

Тотнъм нанесе ранен удар. Още в първата си атака Тотнъм изведе Сон със страхотно подаване. Кореецът се откъсна на скорост, но не завърши сам, а потърси подаване към Кулушевски, който стреля между краката на Кансело, пращайки топката в опразнената мрежа.

Сити веднага тръгна в атака. Кансело пропусна добра възможност, а в 21-вата минута техничен изстрел на Гюндоган срещна гредата. Домакините имаха предимство, но точният удар липсваше. При първия такъв Сити изравни. Лорис опита да улови остро центриране на Стърлинг, но не успя да задържи топката и я остави на крака на Гюндоган, който от няколко метра прати с лекота топката в мрежата, възползвайки се от лошата намеса на световния шампион.

Второто полувреме започна с много сериозно предимство на Сити по отношение на контрола върху топката, но Тотнъм бе по-добре организиран в защита и в първия 1/4 час положения пред вратата на Лорис нямаше. На няколко пъти гостите опитаха контраатаки с дълги извеждащи подавания към бързия Сон. В 59-ата минута Сесеньон се пребори за топката след един опит за изчистване на отбраната на домакините, след което намери Сон. Кореецът центрира перфектно към Кейн, който се придвижи много добре в наказателното поле и засече за 1:2. Пет минути след това двамата бяха напът да повторят упражнението, но този път Едерсон се намеси блестящо и спаси. В 66-ата минута и Лорис направи брилянтно спасяване, след като с върха на пръстите си изби удар на Гюндоган, след който топката летеше към горния ъгъл.

В 73-тата минута Кейн прати топката отново във вратата на Едерсон, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради засада на Кулушевски в хода на атаката.

Драмата стана пълна в добавеното време на този епичен сблъсък. Първо Сити правилно получи дузпа след намесата на ВАР заради игра с ръка на Ромеро след центриране на Бернардо Силва. Рияд Марез бе безкомпромисен от бялата точка, мислейки че е донесъл точката на своя отбор. Това обаче не бе всичко. В 95-ата минута Кулушевски, който изигра много силен мач, се стрелна отдясно и центрира към Кейн, който надскочи Уокър и засече с глава. Едерсон не помръдна - 2:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация