Джиджи Бекали забрани на ваксинираните футболисти на ФКСБ да играят в официални мачове

22:50
Джиджи Бекали забрани на ваксинираните футболисти на ФКСБ да играят в официални мачове

Собственикът на румънския ФКСБ Джиджи Бекали втрещи с последното си изказване. Изненадващо той забрани на всички ваксинирани футболисти в своя отбор да играят в официални мачове от този момент нататък.

Румънският политик все пак обясни, че решението му е взето, за да успее да опази живота на своите състезатели, които са се имунизирали срещу COVID-19.

„Не видяхте в Клуж, че ваксинираните губят сила? С Рапид играчите изглеждаха така сякаш ще припаднат. Всички ваксинирани хора губят силата си! Не засяга всички, но засяга по-възрастните. Не сте ли виждали Чиприан Дийк?“, отсече Бекали.

Той коментира, че по-голямата част от ваксинираните умират в болници за разлика от тези, които са без ваксина.

Думите му предизвикаха остра реакция от румънското правителство. В изявление на официалната страница във Фейсбук на националната информационна платформа на правителството се посочва, че „Футболистите НЕ губят сила, след като са ваксинирани срещу COVID-19! От медицинска и научна гледна точка няма проучвания, които да подкрепят такава теза. Ваксинацията не влияе върху представянето на футболистите. От друга страна, има достатъчно проучвания, които показват, че преминаването през инфекцията COVID-19 оставя дългосрочни последици и те могат да повлияят на представянето на футболистите."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация