Берое с обрат срещу Царско село в повторния дебют на Хубчев

14:31
Берое с обрат срещу Царско село в повторния дебют на Хубчев

Берое спечели с 2:1 гостуването си на Царско село. Клубът на Стойне Манолов поведе в резултата с красив гол със задна ножица на Седрик Каломбо, но след почивката отборът на Петър Хубчев постигна обрат с попадения на Джонатан Перейра и Алиун Фал. Голът на Фал дойде след важна и правилна намеса на ВАР, който показа, че няма засада на нападателя. Срещата в комплекса "Царско село" беше дебют за бившия национален селекционер начело на заралии.

Мачът започна с красив гол на домакините. В седмата минута италианецът Седрик Каломбо направи задна ножица в наказателното поле на "зелените", с което изненада вратаря Генадий Ганев, който беше прехвърлен и трябваше да бърка в своята мрежа - 1:0 за Царско село! Това беше първо попадение с екипа на столичния тим за бившия халф на Лече и Салернитана. 

В 21-ата минута Даниел Генов можеше да изравни, но изстрелът на крилото на Берое мина встрани от целта. След това възможност се откри и пред Джонатан Перейра, но и неговият удар беше неточен. В 43-ата минута Серкан Юсеин шутира по диагонала, но вратарят на домакините Иван Дерменджиев улови топката. 

В началото на втората част Берое порази целта и изравни. Това стана в 57-ата минута, когато Джонатан Перейра посрещна центриране на Христо Митев и от малък ъгъл направи 1:1 до близката греда на рамката на Дерменджиев. 

В 83-ата минута Алиун Фал донесе обрат в резултата. Нападателят от Сенегал получи пас от Омар Камара и с точен удар порази далечния ъгъл на вратата. Първоначално попадението не беше признато заради потенциална засада при подаването на Камара, но след консултация с ВАР главният съдия Георги Димитров посочи правилно центъра - 2:1 за Берое!

Царско село 1:2 Берое 

1:0 Седрик Каломбо 7'
1:1 Джонатан Перейра 57'
1:2 Алиун Фал 83'

Стартовите състави: 

Царско село: 99. Дерменджиев, 3. Кавдански, 4. Пулиезе, 7. Джереми, 10. Каса, 11. Йорданов, 15. Зебли, 17. Масела, 23. Коломбо, 66. Витурини, 71. Крумов;

Берое: 33. Ганев, 4. Митев, 5. Юсеф, 7. Генов, 10. Юсеин, 11. Фал, 15. Дунков, 16. Мечев, 27. Тунгара, 43. Джонатан, 99. Камара;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация