ЦСКА се препъна в Локо София по пътя към титлата

18:33
ЦСКА се препъна в Локо София по пътя към титлата

ЦСКА София стартира слабо пролетния полусезон, след като с голяма мъка се добра до 1:1 като гост на Локомотив София в отложен мач от четвъртия кръг на efbet Лига.

Симеон Славчев откри резултата в 15-ата минута, а пет по-късно Георги Йомов изравни.

Столичните железничари трябва далеч повече да съжаляват, че не спечелиха срещата, тъй като направиха куп пропуски пред противниковата врата, а веднъж и гредата спаси червените.

Футболистите на Стойчо Младенов доиграха мача с човек повече след втори жълт картон на Селсо в 85-ата минута, но и това не им помогна да осъществят някакъв по-сериозен натиск, който да ги доведе до триумф.

Сред 11-те на гостите имаше една изненада. Очакваше се двойката централни бранители да е съставена от Матей и Кох, но вместо втория червените заложиха на Лам.

Двата тима излязоха с фланелки с лика на младия талант от школата на ЦСКА София Стивън Бориславов, който се нуждае от средства за своето лечение. 

След това бе почетена и паметта на легендарния български футболист Трифон Иванов, който напусна този свят на този ден преди 6 години.

Първата опасност в срещата бе пред вратата на ЦСКА - София. Митков получи извеждащ пас зад гърба на Лам в 6-ата минута, но Бусато го затвори добре и изби удара му в корнер.

Четвърт час след началото на двубоя Локомотив откри резултата. Октавио изведе великолепно Славчев сам срещу Бусато и бившият халф на Левски прехвърли майсторски вратаря от границата на голмия пеналт за 1:0.

Червените отговориха с шут на Йомов в 18-ата минута, който премина над напречната греда.

В 20-ата минута ЦСКА изравни след идентичен гол. Юга изведе Йомов зад гърба на централните бранители и крилото реализира с великолепен прехвърлящ удар над Любенов.

В 36-ата минута Турицов преодоля Пинсон и подаде на Йомов. Крилото на гостите стреля с левия крак, но в ръцете на Любенов, който улови. Осем минути по-късно Жеферсон отправи фалцов шут от границата на големия пеналт, но покрай дясната греда.

Локомотив отговори секунди по-късно, когато се възползва от грешка на Юга, който сбърка в собствената си половина. Последва контраатака и подаване към Октавио, халфът стреля покрай излезлия Бусато, но не уцели вратата.

Седем минути след почивката Кайседо дриблира през центъра на терена и изведе в коридор Йомов отдясно. Последва силен удар на фланговия футболист от 12-13 метра, а Любенов изби в корнер.

В 55-ата минута столичните железничари като по чудо не вкараха втори гол. Митков овладя в наказателното поле и върна за Пинсон, който стреля много опасно на сантиметри над напречната греда. В 64-ата минута Пинсон отново пропусна сериозно положение. Нападателят преодоля Турицов и стреля фронтално от 9-10 метра, но в аут.

Четири минути по-късно късметът и брилянтната реакция на Бусато спасиха червените от гол в тяхната врата. Александров центрира към непокрития Славчев, който стреля от 3-4 метра с глава. Стражът на гостите някак успя да избие, топката се отклони в дясната греда и се върна в ръцете му.

В 85-ата минута Локомотив остана с човек по-малко след втори жълт картон на Селсо. Той бе изгонен след нарушение до тъча срещу Гарсес.

В 92-ата минута пред Чарлс се откри отлична възможност, единствената за неговия отбор през втората част, да отбележи, но стреля крайно слабо и в ръцете на Любенов. Локо отговори с фрапантен пропуск на Кацаров, който не уцели добре топката от 3-4 метра фронтално срещу вратаря.

С това равенство ЦСКА - София се отдалечи леко в битката за титлата, тъй като изостана на четири точки от лидера Лудогорец, който по-рано днес разгроми Арда с 4:0 като гост.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЦСКА СОФИЯ 1:1

1:0 Симеон Славчев 15'
1:1 Георги Йомов 20'

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ: 24. Любенов, 13. Селсо, 6. Крачунов, 5. Кацикас, 2. Атанасов, 4. Орачев, 44. Кацаров, 58. Октавио, 8. Славчев, 45. Митков, 93. Пинсон;

ЦСКА СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 29. Лам, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 21. Юга, 10. Йомов, 8. Кери, 30. Вилдсхут, 9. Кайседо;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация