Ница изхвърли ПСЖ от Купата на Франция (видео)

13:03
Ница изхвърли ПСЖ от Купата на Франция (видео)

Отборът на ПСЖ отпадна от Купата на Франция още на фазата на осминафиналите, след като загуби от Ница с 5:6 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време). На "Парк де Пренс" голямата звезда на парижани Лионел Меси игра през целия двубой, но не успя да помогне на своите да избегнат поражението.

В редовното време головите положения пред двата тима бяха малко, а при дузпите първа грешка направи Леандро Паредес, но след това вратарят на ПСЖ Джанлуиджи Донарума отрази удара на Анди Дерло. Играчите на Ница не допуснаха друга грешка, а при седмата дузпа за домакините Шави Симонс пропусна. По този начин вторият в класирането Ница продължава напред, докато ПСЖ няма да участва във финала на турнира за първи път 2014 година насам. Френският гранд спечели трофея в шест от последните седем сезона.

В спор за място на полуфиналите Ница ще срещне Олимпик Марсилия. Любопитно е, че на четвъртфиналите ще има и сблъсък между два четвъртодивизионни отбора - Бержерак срещу ФК Версай 78. В другите два мача Нант посреща Бастия, а Монако е домакин на Амиен. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация