Венеция не можа да се противопостави на Милан

22:09
Венеция не можа да се противопостави на Милан

Отборът на Милан постигна убедителен успех с 3:0 като гост на Венеция в първия двубой от 21-ия кръг на Серия "А". Златан Ибрахимович (2’) и капитанът Тео Ернандес (48’, 59’ - дузпа) отбелязаха попаденията, а домакините завършиха мача с десетима играчи след червения картон на Михаел Свобода (58’). За “росонерите” това е трета поредна победа, с която се изкачиха на първото място в класирането.

Стефано Пиоли, за когото това беше мач номер 400 като наставник в италианския елит, направи три промени в състава си след победата с 3:1 над Рома. Вратарят и четиримата в защита останаха същите. В халфовата линия обаче Тиемуе Бакайоко се появи на мястото на Раде Крунич. Жуниор Месиас пък отстъпи своето на Рафаел Леао, който атакуваше по левия фланг. В центъра на нападанието беше Ибрахимович, който се завърна като титуляр за сметка на Оливие Жиру. Домакините пък разчитаха на Матия Араму, Давид Окереке и Тома Анри в предни позиции.

Гостите започнаха мача по чудесен начин, като откриха резултата още във втората минута. Тогава Леао успя да пробие в наказателното поле и пусна пас към вратата, където Ибрахимович чакаше да се разпише. Така нападателят вече има поне един гол срещу 80 различни отбора в петте водещи европейски първенства, с което може да се похвали само още Кристиано Роналдо през този век. В осмата минута Ернандес опита воле, което се оказа неточно. В следващите минути Леао продължи да тормози противниковата отбрана, но не се стигна до нов гол. 

В 28-ата минута Ернандес стреля след заучено изпълнение на фал, като Серхио Ромеро изби топката в корнер. След ново заучено изпълнение Алесандро Флоренци също опита далечен удар, който отново беше избит в корнер. В 39-ата минута Итън Ампаду стреля с глава и прати топката над вратата. Малко след това същото направи и Анри. В 41-ата Леао пробва шут от разстояние, като топката претърпя рикошет и попадна в обятията на Ромеро.

Втората част започна по същия начин като първата - с гол за "росонерите". В 48-ата минута Ернандес нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, като успя да промуши топката покрай Ромеро за 2:0 в полза на своя тим. Малко след това “крилатите лъвове” можеха да получат дузпа за игра с ръка на Пиер Калюлю, но ВАР реши, че няма основания за това. В 58-ата минута Свобода допусна грешка и даде шанс на Ибрахимович да отправи удар, който беше блокиран. Топката обаче отиде при Ернандес, който щеше да се разпише, ако именно Свобода не беше спрял топката с ръка пред голлинията. Така съдията показа директен червен картон за защитника на домакините и посочи бялата точка, откъдето Ернандес вкара второто си попадение в мача.

Последваха изстрели на резервата Анте Ребич, Бакайоко и Браим Диас, които не успяха да отбележат нов гол. В 71-ата минута Домен Църнигой опита далечен шут, който беше уловен от Майк Менян. Малко след това Сандро Тонали си изкара жълт картон, заради който ще пропусне мача срещу Специя. В 74-ата минута Ернандес се опита да си изпроси нова дузпа, но този път реферът отказа да я даде. В 88-ата минута 19-годишният Лука Станга получи възможност да дебютира за гостите, заменяйки Флоренци, като това беше последното по-интересно събитие в мача.

Така Милан събра 48 точки и поведе в класирането на Серия "А". Вторият Интер е с 46 пункта и два изиграни мача по-малко, като още тази вечер може да се върне на върха с победа над Лацио. Венеция остана на 16-ата позиция с едва 17 точки в актива си.

ВЕНЕЦИЯ - МИЛАН 0:3

0:1 Ибрахимович (2')
0:2 Ернандес (48')
0:3 Ернандес (59' - дузпа)

Венеция: Ромеро, Мацоки, Свобода, Чечарони, Хапс, Кюизанс, Ампаду, Бузио, Араму, Анри, Окереке;

Милан: Менян, Флоренци, Калюлю, Габия, Ернандес, Тонали, Бакайоко, Салемакерс, Диас, Леао, Ибрахимович;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация