Ботик ван де Зандсхулп е следващият опонент на Григор Димитров

23:03
Ботик ван де Зандсхулп е следващият опонент на Григор Димитров

Ботик ван де Зандсхулп е следващият съперник на Григор Димитров на турнира от сериите ATP 250 в Мелбърн. Четвъртфиналистът от миналогодишния US Open се справи в два сета с американеца Макензи МакДоналд - 6:2, 7:5, и по този начин оформи четвъртфинален сблъсък с най-добрия български тенисист. 26-годишният нидерландец успя да навакса изоставане от 1:4 във втория сет, за да постигне втората си поредна победа в турнира, след като в първия кръг елиминира френския ветеран Адриан Манарино с 6:4, 6:3.

Както е известно, тази сутрин Димитров, макар и доста трудно, успя да се справи с аржентинеца Факундо Банис, побеждавайки го с 5:7, 7:6 (3), 6:3 в откриващия си мач за новия сезон. Двубоят между Григор и ван де Зандсхулп, който заема 57-ата позиция в световната ранглиста, ще се проведе утре сутрин не преди 10 часа българско време на “Род Лейвър Арена”. Двамата не са се изправяли един срещу друг досега.

26-годишният нидерландец направи успешен пробив в ATP тура през миналата година, като най-сериозното му постижение бе достигнатият четвъртфинал на US Open, където елиминира последователно Каспер Рууд, Факундо Банис и Диего Шварцман, преди да загуби в четири сета от шампиона Даниил Медведев. Ван де Зандсхулп продължи силното си представяне с полуфинал на ATP 250 турнира в Санкт Петербург, а след това сложи край на сезона си с четвъртфинал на надпреварата в Стокхолм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация