Григор Димитров започва новия сезон с мач на двойки

17:30
Григор Димитров започва новия сезон с мач на двойки

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще изиграе първия си официален мач за 2022 година във вторник около 10 часа българско време. В тандем с Давид Гофен първата ни ракета ще започне надпреварата си на двойки в турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн. 

Димитров и Гофен ще се изправят срещу Ботик ван ден Зандсхулп и Мате Миделкоп в първия кръг, като е ясно, че и за двамата целта е основно да натрупат време на корта в състезателна обстановка.

Иначе Димитров е трети поставен в схемата на сингъл, а белгиецът е четвърти, така че по право пропускат първия кръг и ще се включат направо на осминафиналите. Както е известно, Григор ще играе с победителя от сблъсъка Анди Мъри - Факундо Банис. Българинът два пъти тренира с Рафаел Надал като подготовка за старта си в Мелбърн.

Димитров и Гофен за първи път заформиха своето партньорство на корта през 2018 година на “Мастърс”-а в Монте Карло - само пет месеца след като изиграха най-големия мач в кариерите си на Финалите на АТР и Гришо триумфира с най-важната си титла.

Тогава в Княжеството те победиха французите Адриан Манарино и Фабрис Мартен със 7:6(3), 6:2 за 75 минути игра. Последва още един успех над тандема Иван Додиг/Раджийв Рам с 5:7, 7:6(4), 10-8, но после двамата трябваше да се откажат от четвъртфиналния си мач. Причината беше, че Гришо стигна до полуфиналите на сингъл, а иначе елиминира именно Гофен в предишната фаза на “Мастърс”-а.

В началото на август 2018-а българо-белгийската двойка отново се включи в надпревара - този път в Торонто, като пак постигат победа - 7:6(5), 6:4 над Жереми Шарди и Люка Пуй. В следващия си мач обаче Димитров и Гофен отново избират да се оттеглят.

През 2021-ва е последният им мач заедно на “Мастърс”-а в Монте Карло, но отпадат в първия кръг след 4:6, 3:6 над Гонсало Ескобар и Ариел Бехар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация