Последен шанс за Рейнджърс срещу румънци

15:29
Последен шанс за Рейнджърс срещу румънци
Днес от 21:45 часа на "Айброкс" Глазгоу Рейнджърс посреща Униреа Урзичени в среща от група G на Шампионската лига. Този мач се явява на практика последен шанс за момчетата на Уолтър Смит да атакуват едно от първите две места в подреждането. В момента "сините" имат една точка от два мача, колкото има и противникът на шотландския гранд в този двубой.

Рейнджърс е първи в шотландската Висша лига, като в началото на октомври "протестантите" треснаха Селтик във вечното дерби на шотландския футбол. През този уикенд пък, Джърс се справи със Сейнт Джонсън, побеждавайки с 2:1 като гост.

"Очаквам Униреа да играе прибрано и да се опита да ни отбележи на контраатака. Срещу Севиля играхме добре в началото на мача, но после бяхме разгромени. Сега ще търсим реванш за онова поражение. И двата отбора започват от еднакви позиции, така че не мисля, че напрежението е върху нашите плещи", заяви Уолтър Смит преди мача.

Моурис Еду (коляно), Кирк Броудфуут (стъпало), Андрю Литъл ( мускулно разтежение) и Мадхид Богуера (коляно) пропускат срещата за домакините.

Гостите от Униреа през уикенда загубиха от Васлуй с 1:2 като домакини и са на пето място в румънското първенство. Играчите от Урзичени вече са герои засвоите фенове, след като в предишния кръг спечелиха първата си точка в Шампионската лига при домакинството си срещу Щутгарт.

" Рейнджърс е изявен фаворит и те на всяка цена ще искат да спечелят мача, което със сигурност ще е голяма тежест за играчите им. Ние, от своя страна, ще излезем с гордо вдигната глава от този мач, каквото и да стане. Важно е обаче, да направим всичко по силите си и се надявам играчите ми стриктно да спазват моите тактически указания" , коментира наставникът на Униреа Дан Петреску преди двубоя.

Василе Мефтай пропуска двубоя за своя тим заради натрупани жълти картони, а Пол Русеску е контузен и също няма да е в групата на Петреску.

За последно румънски тим е взимал нещо от "Айброкс" в средата на 90-е години, когато Стяуа прави 1:1 с Джърс в среща от груповата фаза на същия турнир.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ChipeF
20.10.2009 23:19

Оооп тъкмо щях да пиша, че в тоя момент Рейнджърс вкараха и им отмениха гола *lol*

ChipeF
20.10.2009 23:18

toshko_14

Да го кажа така
77' Glasgow Rangers
1-4 (1-1) Unirea Urziceni

Само до 77 мин... *lol*

toshko_14
20.10.2009 16:54

тук реинджърс направо ще им скъсат гъза *lol* *beer*