Кошмарът на Левски се моли да не попадне в кошмар срещу Фиорентина

14:54
Кошмарът на Левски се моли да не попадне в кошмар срещу Фиорентина
Днес от 21:45 часа българско време Дебрецен посреща в Будапеща Фиорентина в мач от третия кръг на група Е на Шампионската лига. Унгарският шампион досега има две поражения и сега момчетата на Андрес Херцег ще се надяват да откраднат поне точка от виолетовите. Дали кошмарът на Левски няма да попадне в някой извратен италиански филм на ужасите тази вечер?

Домакините се представиха достойно като гости на Ливърпул и паднаха само с 0:1, но после бяха разгромени на свой терен от Лион и това сериозно разклати самочувствието на червените. Дебрецен в момента е на четвърто място в местния шампионат на четири точки зад лидерите Фехервар, но шампионите имат три мача по-малко от своя опонент и реален шанс да се върнат на върха в подреждането.

"Дано не допуснем грешките, които ни провалиха срещу Лион.
Знаем, че излизаме срещу много класен съперник, но вярвам, че може да се представим добре и да вземем нещо от този двубой. Надявам се да зарадваме феновете ни и да направим интересен мач", заяви Андрес Херцег преди началото на срещата.

Гергели Рудолф и Леандро са под въпрос за унгарците, като и двамата страдаха от грип през уикенда, но сега се надяват да бъдат готови за игра.

Фиорентина е на крилете на вдъхновението след победата над Ливърпул и в събота виолетовите бяха на крачка да бият и друг от най-великите европейски отбори - Ювентус.

Мачът на Олимпико завърши 1:1, което остави възпитаниците на Чезаре Прандели на четвърто място в Серия А с равен брой точки със "Старата госпожа". Сега италианци излизат за задължителни три точки срещу скромния унгарски състав, за да си осигурят класиране на осминафиналите в Шампионската лига.

" Дебрецен играе приятен за окото футбол и няма да е добре да ги подценим. В мача ни с Ювентус ние владеехме добре топката и като цяло стояхме добре на терена. Моментната ни форма обаче няма да реши този двубой, затова трябва да дадем всичко от себе си и да вземем тези три точки", коментира Чезаре Прандели преди двубоя.

Пер Крьоулдруп и Марко Маркиони са със сигурност аут за виола, като защитникът е с температура, докато халфът страда от травма в бедрото.

Двата тима се срещат за първи път помежду си в историята.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barbukov
20.10.2009 18:07

ам пожелавам им да паднат че сам ги дал над 2,5 *joking*