Шави: На ръба сме

22:06
Шави: На ръба сме

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви, че няма смисъл от провеждането на мача на каталунците с Майорка, имайки предвид големия брой футболисти на "Камп Ноу", които нямат право да играят в момента, заради здравните протоколи, свързани с коронавируса, а към тях трябва да се добавят още контузените и наказаните. Барса гостува на Майорка в неделя в мач от 19-ия кръг на Ла Лига.

"Няма смисъл да играем утре. На ръба сме, 17-18 играчи са аут. Мачът трябваше да бъде отложен. Това не е оплакване, а здрав разум. Срещата не трбяваше да се играе", каза испанската футболна легенда.

Що се отнася до ситуацията с Усман Дембеле, който може да стане свободен агент през лятото, Шави заяви: "Не, не съм сигурен (дали французинът ще подпише нов договор - б.р.). Вярно е, че често агентите на играчите усложняват нещата. Барселона винаги е имал ясна позиция и сега е въпрос на преговори. Ситуацията в клуба е сложна. Не съм сигурен, но се надявам двете страни да се договорят. Усман е футболист, който прави разликата. Ако тренира и играе добре, той може да е сред най-добрите в света на своята позиция, а ние имаме нужда от това", добави специалистът.

Барселона в момента е на седмо място в класирането с 28 точки. Лидер е Реал Мадрид с 46 (и мач повече). Майорка е на 15-а позиция с 20 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация