Секс скандал разтърси Барселона

21:34
Секс скандал разтърси Барселона

Треньорът на Барселона Чави Ернандес е шокиран от информациите за обвинения срещу бившия директор от Детско-юношеската академия на Барселона Алберт Бенаижес в сексуално насилие над десетки бивши ученици в държавно училище, където той също е работил.

Чави коментира темата, малко след като властите заявиха, че започват разследване по информация на вестник ARA, в която се казва, че над 60 от бившите му ученици обвиняват Алберт Бенаижес, че ги е малтретирал сексуално, докато е бил учител по физическо възпитание в държавно училище в Барселона. Бенаижес отрича каквито и да било неправомерни действия.

71-годишният Бенаижес беше директор на юношеската академия на Барселона в периода 1991-2011 година, като в този период от школата излязоха легенди като Андрес Иниеста и Чави.

След престой в чужбина Бенаижес се завърна в Барселона миналата година след завръщането на Жоан Лапорта на президентския пост. Миналата седмица е подал оставка по лични причини.

"Нямам никаква информация да е имало такива прояви, но това не означава, че не са се случили", каза Чави на пресконференция.

"Той беше мой треньор и никога не съм имал никакви подозрения. Много съм изненадан и зашеметен, не го очаквах. Това е много деликатен, много сложен въпрос. Говорих с треньорския щаб, защото много обичаме Алберт. Много ни изненада. Винаги сме имали отлични отношения и той остави много добро наследство. Съдебната система е тази, която трябва да реши", добави наставникът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация