Ще задълбочи ли Севиля кризата в Щутгарт?

14:31
Ще задълбочи ли Севиля кризата в Щутгарт?
Днес от 21:45 часа българско време на стадион "Готлиб Даймлер" Щутгарт посреща Севиля в среща от третия кръг на група G на Шампионската лига. Гостите имат пълен актив от шест точки след първите си два двубоя, докато "швабите" записаха две ремита и са втори в подреждането с два пункта. Въпросът в този сблъсък е ще бъде ли Севиля поредният отбор, който ще задълбочи кризата, в която е влязъл Щутгарт през тази кампания?

"Швабите" се представят отчайващо слабо в Бундеслигата и в събота записаха нова шампионатна загуба, отстъпвайки с 1:2 като домакини на Шалке 04. След това си поражение швабите останаха тринайсети в Бундеслигата, като само по-добрата голова разлика ги дели от зоната на изпадащите.

"Не сме фаворити в тази среща. Играем срещу много силен опонент, но пък от друга страна, ние също имаме своите шансове. Имаме добри изпълнители и може да изненадаме опонентите си на контраатака", коментира треньорът на Щутгарт Маркус Бабел преди срещата. В състава на домакините няма особени кадрови проблеми. Поради контузии срещата пропускат Матю Делпиер (адуктори) и Мартин Льониг ( скъсани кръстни връзки).

Щутгарт не е печелил домакински мач във всички състезания от 15 август тази година, когато швабите бият Фрайбург с 4:2.

Андалусците се наслаждават на успешен сезон до момента, въпреки че в събота те отстъпиха с 0:1 на Депортиво Ла Коруня като гости в среща от Примера дивисион. След това поражение Севиля се намира на трето място във временното класиране, като само Барселона и Реал Мадрид са с по-добри показатели от андалусците.

"Трябва тази вечер да сме безкомпромисни. Напоследък създаваме много положения, но и правим много пропуски. Трите точки в тази среща са от изключително значение за нас. Позицията на Щутгарт в Бундеслигата не може да ни заблуди. Това е много силен отбор и ни очаква равностоен и тежък мач", заяви наставникът на Севиля Мануел Хименес преди срещата.

Специалистът има няколко селекционни проблеми преди двубоя. В лагера на андалусци контузени са Том Де Мул (ляв адуктор), Андрес Палоп ( прасец), Абдулей Конко ( грип), Алваро Негредо ( грип), Ренато ( прасец), Федерико Фазио (глезен).

През миналата година двата тима се срещнаха един срещу друг в среща от груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА. Тогава андалусците победиха с 2:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация