Ливърпул започва сезона отначало срещу Лион

14:58
Ливърпул започва сезона отначало срещу Лион
Днес от 21:45 часа на Анфийлд Ливърпул посреща Лион в среща от третия кръг на група Е от Шампионската лига. Домакините ще се опитат да започнат сезона отначало, след като се представят трагично в първенството на Англия, а в предишния си евромач те отстъпиха на Фиорентина с 0:2. Сега един успех на "червените" срещу "хлапетата" ще даде нужния импулс на момчетата на Рафа Бенитес преди предстоящото супердерби с Манчестър Юнайтед през уикенда.

Трите точки са задължителни за Ливърпул, тъй като само така те ще бъдат в силна позиция за класиране на осминафиналите в групата. До момента мърсисайдци са трети в групата си с три точки от два мача, с три пункта зад своя съперник в днешния двубой. "Имаме възможност да се отърсим бързо от лошия мач срещу Съндърланд. Не знам дали днес ще бъде началото на една позитивна серия за Ливърпул, но се надявам да стане така. Стивън Джерард вече е готов за игра, докато Фернандо Торес продължава да лекува травма", коментира наставникът на "червените" Рафаел Бенитес на пресконференцията преди двубоя.

Освен Торес, отсъстващи за англичаните са Андреа Досена (мускулно разтежениие), Алберто Акуилани ( глезен) и Сотириос Киргиакос (коляно).

Лион също не се намира в най-добрата си форма, като през уикенда "хлапетата" паднаха изненадващо с 0:2 от Сошо на своя "Стад Жерлан". Въпреки поражението, момчетата на Клод Пюел остават водачи във френската Лига 1 с 20 точки, колкото има и Монпелие. Хлапетата са лидери в Група Е на Шампионската лига, след като в първите си два мача записаха победи срещу Фиорентина и Дебрецен. Сега и точката влиза в плановете на френския тим. "Важно е да започнем добре и да играем нашата си игра. Това, че Ливърпул е в криза, само прави нашата задача по-трудна, защото те днес са длъжни да победят", коментира Клод Пюел на пресконференцията преди двубоя. В Лион има няколко отсъстващи футболисти поради травми. Със сигурност аут за двубоя са Бумсонг ( мускулно разтежение), Бодмер ( мускулно разтежение), Андерсон (коляно), Бастос ( глезен) и Делгадо ( коляно).

Двата отбора днес ще се срещнат за първи път помежду си в подобен двубой.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
21.10.2009 00:07

feel_the_impact - да уе мамка му *joking* обаче много ги познавам загубите на Ливърпул *party*

loko_93
20.10.2009 19:59

само ливърпул ОЛЕ!!!!!!!!!!!!! *beer* *thumb_up* *party* *lol*

Lollipopp
20.10.2009 19:42

мача може да е равен , но по вероятно е да е 2-ка *smile*

gajo
20.10.2009 16:35

няма да е изненадата един "Х" *cigarette*