Ман Сити и Лестър си вкараха едва девет гола в дербито на Боксинг дей (видео)

18:55
Ман Сити и Лестър си вкараха едва девет гола в дербито на Боксинг дей (видео)

Манчестър Сити и Лестър сътвориха голова фиеста за началото на мачовете по празниците във висшата лига. "Гражданите" спечелиха с 6:3 и записаха девета поредна победа в първенството. Те се откъснаха на шест точки от втория Ливърпул, чийто мач бе отложен.

Отборът на Пеп Гуардиола доминираше тотално през първото полувреме, след което водеше с 4:0. Кевин Де Бройне откри резултата още в петата минута, а Риад Марез удвои от дузпа малко по-късно. Илкай Гюндоган реализира третото попадение след грешка на Каспер Шмайхел, а Рахийм Стърлинг се разписа в 25-ата минута от втората дузпа в мача. След почивката Лестър игра далеч по-добре и се развихри в рамките на 10 минути, в които отбеляза три гола, дело на Джеймс Мадисън, Адемола Лукман и Келеши Ихеаначо. Сити бързо отговори и Лапорт вкара за 5:3 в 69-ата минута. Малко преди края Стърлинг се разписа още веднъж.

Ман Сити започна двубоя на изключително високо темпо - нещо, за което сякаш гостите не бяха подготвени. Тотална преса , бързи комбинации и "лисиците" не видяха топката в първите минути. Това доведе до гол в петата минута. Фернандиньо намери Де Бройне в наказателното поле, а белгиецът получи прекалено много време и пространство. Той се обърна и прати топката в мрежата.

Ситуацията се усложни още повече за Лестър малко по-късно. При едно центриране Тилеманс събори Лапорт в наказателното поле. Съдията забави решението си, а след като не получи достатъчно информация от ВАР, отиде да я гледа на монитор. След това прецени, че има дузпа, а от бялата точка Риад Марез наказа бившия си отбор и направи резултата 2:0.

Тимът на Брендън Роджърс направи опит да се върне в мача и можеше да го направи в 18-ата минута. След отлично изпълнение на фал от страна на Джеймс Мадисън Едерсон отклони топката в горната греда. Марез попречи на Ихеаначо да завърши при добавката. Гостите стигнаха до още една добра ситуация секунди по-късно, а тя завърши с удар на Айосе Перес, който не затрудни вратаря.

В 21-ата минута Сити стигна до трети гол. Поредната добра комбинация завърши с ниско центриране на Кансело, а неумела намеса на Шмайхел прати топката на крака на Гюндоган и за германския национал не бе проблем да я прати в мрежата. Трагедията на Лестър стана още по-голяма малко по-късно, когато Тилеманс направи втора дузпа. Белгиецът спъна Стърлинг в наказателното поле, а потърпевшият застана зад бялата точка и не сбърка.

Лестър не беше толкова зле в атака и създаде няколко положения, но Мадисън и Дюсбъри-Хол не бяха точни при завършващия удар. Ситуациите пред другата врата обаче бяха далеч по-чести. Стърлинг направи голям пропуск след подаване на Зинченко и блестящо спасяване на Шмайхел. Удар на Марез пък мина покрай лявата греда на вратаря и гостите трябваше да са доволни, че се оттеглиха на почивка с четири допуснати гола.

След почивката тимът на Гуардиола се поотпусна и очакваше спокойно да си разиграва до края на двубоя, като междувременно търси нови попадения. Брендън Роджърс обаче бе направил някои тактически промени на почивката и тимът му бе доста по-организиран и играеше доста по-често с топката. Отлична контраатака в 54-ата минута доведе до попадение за гостите. Мадисън бе в основата на атаката и то я завърши след подаване на Ихеаначо. Халфът поведе ново нападение малко по-късно, а Ихеаначо отново асистира, този път на Лукман, който вкара втори гол за "лисиците" и те се върнаха в мача.

Тимът на Гуардиола изглеждаше объркан, но в 64-ата минута се размина с гол. След центриране от ъглов удар защитата на гостите остави непокрит Фернандиньо. Ударът му с глава бе отклонен от Амарти и след това се удари в горната греда. Секунди по-късно Ман Сити бе тотално шокиран, след като допусна трето попадение в рамките на 10 минути. Нова контраатака завърши с прекрасен удар на Мадисън. Едерсон отрази, но топката се удари в гредата и се озова в краката на Ихеаначо, който я прати в мрежата.

"Гражданите" успяха да реагират бързо и да си върнат някакъв контрол в 68-ата минута. Лапорт се пребори с Ихеаначо в наказателното поле и с глава насочи топката към вратата за 5:3. Атаките се редяха и пред двете врати, а двете защити сякаш имаха почивен ден. Едерсон се справи с удар на Ихеаначо и не позволи на съперника отново да стигне до един гол разлика.

Лестър можеше да направи двубоя още по-драматичен, но в 79-ата минута Олбрайтън пропусна отлична възможност да се разпише. Люк Томас сложи топката на главата му, но той стреля неточно. Последва кратък период на затишие, а три минути преди края Стърлинг сложи край на интригата. Центриране бе отклонено с глава от Рубен Диаш и топката се озова в английския национал малко пред голлинията и той не сбърка.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛЕСТЪР 6:3

1:0 - Де Бройне (5')
2:0 - Марез (14'-д)
3:0 - Гюндоган (21')
4:0 - Стърлинг (25'-д)
4:1 - Мадисън (55')
4:2 - Лукман (59')
4:3 - Ихеаначо (65')
5:3 - Лапорт (69')
6:3 - Стърлинг (87')

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация