И Айнтрахт отупа Борусия Мьонхенгладбах

22:21
И Айнтрахт отупа Борусия Мьонхенгладбах

Айнтрахт Франкфурт надви с 3:2 като гост Борусия Мьонхенгладбах в двубой от 16-ия кръг на германското първенство. Головата фиеста започна още в 6-ата минута, когато Флориан Нойхаус получи подаване с глава от Джо Скали и от границата на наказателното поле с гърди си нагласи удобно топката преди да я изстреля неспасяемо в долния десен ъгъл на стража на Айнтрахт Кевин Трап.

Първото полувреме вървеше към своя край, когато в 45-ата минута швейцарският халф-защитник на Борусия Денис Закария реши да показва техника в опасна за собствената врата зона и това доведе до изравнително попадение. Закария загуби топката в своята половина, а тя попадна в датчанина Йеспер Линдстрьом, който с подаване отдясно намери дебнещия пред противниковата врата Рафаел Боре и колумбиецът с лекота порази целта, а засада нямаше - 1:1.

В началото на второто полувреме бяха реализирани три попадения, две от които бяха в полза на гостите от Франкфурт. Линдстрьом бе точен за 1:2 в 50-ата минута, след като бе "забравен" от отбраната на "жребците" в наказателното поле и с мощен шут не остави шансове на Ян Зомер, но само 4 минути по-късно Рами Бенсебаини изравни за 2:2. Той бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Дани да Коста срещу Ману Коне. Секунди по-късно пък резултатът стана 2:3 след гол на японския халф Даичи Камада. Той се откъсна напред, озова се очи в очи със Зомер и успя да го преодолее с изстрел по земя.

В 70-ата минута Тута от Айнтрахт получи втори жълт, съответно червен картон и това можеше да изиграе лоша шега на гостите, но все пак те удържаха добрия за тях резултат и записаха пета победа в последните си шест мача за първенство. Така Айнтрахт е седми в класирането с 24 точки. Борусия пък претърпя четвърто поредно поражение в Бундеслигата, като в тези четири срещи "жребците" са допуснали общо цели 17 гола във вратата си. Тимът е 13-и с 18 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация