След визитата в Лайпциг: Гладбах с голова разлика 2-14 от последните си три мача в Бундеслигата

20:08
След визитата в Лайпциг: Гладбах с голова разлика 2-14 от последните си три мача в Бундеслигата

РБ Лайпциг записа убедителна победа с 4:1 при домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах от 15-ия кръг на Бундеслигата. Така Доменико Тедеско дебютира с успех начело на тима. Междувременно, това е трета поредна загуба за “жребчетата”, като в тези мачове головата им разлика е внушителното 2:14.

В 21-ата минута Йошко Гвардиол откри резултата за “биковете”, след като засече чудесно центриране от фал на Анхелиньо. Левият халф-бек се отчете с втора асистенция в 32-ата минута. Тогава Ян Зомер не успя да се справи с удара на Андре Силва и така нападателят удвои преднината на Лайпциг. В 88-ата минута Рами Бенсабаини  се разписа с акробатично изпълнение и по този начин намали изоставането на Гладбах. В добавеното време обаче домакините стигнаха до нови два гола. Първо Кристофър Нкунку беше точен, останал сам срещу вратаря, а малко след това същото се случи и с Бенямин Хендрикс.

Така Лайпциг се изкачи на седмата позиция в класирането с актив от 21 точки, докто Борусия е на 13-ото място с 18 спечелени пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация