Байерн си направи приятна разходка до Щутгарт

00:04
Байерн си направи приятна разходка до Щутгарт

Байерн Мюнхен победи с убедителното 5:0 Щутгарт като гост и се откъсна на цели 9 точки от втория Борусия (Дортмунд) кръг преди края на есенния дял в Бундеслигата. С три гола се отличи Серж Гнабри (40’, 53’, 74’), а две попадения бяха на Робърт Левандовски (69’,74’). Това бяха попадения под номер 41 и 42 за поляка от началото на календарната година, с което той изравни рекорда на Герд Мюлер и е само на гол от това да го остави в историята.

Първото по-опасно положение дойде в 17-ата минута, когато Серж Гнабри бе добре изведен зад линията на отбраната, но се засуети, а и бе добре блокиран от Флориан Мюлер, след което стреля в аут.

“Швабите” отговориха в 25-ата минута, когато Танги Кулибали изведе много добре Омар Мануш в отлична позиция, но нападателят разочарова с опита си за удар.

В средата на първата част Юлиан Нагелсман получи още една неприятна новина, а именно контузията на Кингли Коман, който бе заменен от Льорой Сане. В следващите минути баварците отправиха още няколко удара по посока на вратата, но те не бяха на нужното ниво, за да се стигне до попадение.

В 40-ата минута обаче резервата Льорой Сане напредна добре от центъра на терена, срещу него се оказа Константинос Мавропанос, който се подхлъзна, топката се озова в Серж Гнабри и той с хубав изстрел в далечния ъгъл откри резултата за 1:0.

В самият край на първото полувреме Филип Фьостер направи отличен пробив и си освободи позиция за удар, но в крайна сметка се засуети и бе блокиран от бранителите на Байерн.

Футболистите на Щутфарт започнаха активно втората част и отличен пробив на Хироки Ито завърши с добър пас в наказателното поле, но там Мануш не успя да поеме топката и тя отиде в бранител на баварците.

Шампионите отгоориха в 53-ата минута, когато Марк Рока отне една топка в средата на терена, подаде към Томас Мюлер, а германският национал пусна елегантно по-напред към Гнабри, крилото преодоля бранителят пред себе си и прати топката в мрежата с левия си крак за 2:0. Няколко минути по-късно Левандовски също стреля опасно след лошо изнасяне на домакините, но Флориан Мюлер спаси.

Именно полякът покачи на 3:0 в 69-ата минута след отличен пас на Гнабри, който записа и асистенция след двете си попадения. Това бе негов 41-и гол в Бундеслигата и 17-и от началото на кампанията.

Само няколко минути по-късно отново Рока отне топката, прати отличен пас вдясно към Гнабри, а той с успореден пас намери отново вездесъщия поляк, който се разписа за 4:0. Почти същата комбинация протече само две минути по-късно, но този път отдясно с топката в крака се оказа Мюлер, за да я прати в наказателното поле, където този път Гнабри бе на добра позиция и завърши своя хеттрик за 5:0.

Така кръг преди зимната пауза в Германия Щутгарт е на 15-ото място, но и с мач повече от Аугсбург. Байерн пък вече има солидна преднина от 9 точки и ще домакинства на Волфсбург през уикенда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация