Роналдо измъкна Юнайтед в тежкото гостуване на Норич

21:23
Роналдо измъкна Юнайтед в тежкото гостуване на Норич

Манчестър Юнайтед записа втора поредна победа с 1:0 в първенството във втория мач на Ралф Рангник във Висшата лига. "Червените дяволи" спечелиха с минималния резултат при гостуването си на последния в класирането Норич, но имаха сериозни проблеми. Единственото попадение бе дело на Кристиано Роналдо, който се разписа от дузпа в 75-ата минута.

Норич изигра отличен мач, но не реализира положенията си, а една от причините за това бяха блестящи изяви на Давид Де Хеа. Испанският вратар на два пъти направи фантастични спасявания. След този успех Манчестър Юнайтед е пети, като се изравни по точки с четвъртия Уест Хам, който играе утре.

В началото на двубоя играта бе накъсана, но домакините бързо показаха, че нямат намерение да проявяват прекалено голямо уважение към съперника. В деветата минута пробив на Пуки завърши с добро центриране, но Мактоминей бе пласиран добре и изчисти. В 14-ата минута удар на Телеш от фал накара Тим Крул да прави отлично спасяване, а топката се удари и в гредята.

"Канарчетата" загубиха капитана си Грант Ханли в 20-ата минута. Поради контузия в рамото той трябваше да напусне терена. Манчестър Юнайтед играеше повече с топката, но липсваха идеи и гостите не успяваха да създадат голово положение. След половин час игра тимът на Дийн Смит стигна до възможност. Руп намери Пуки, но топката се удари в глезена на нападателя.

Кристиано Роналдо получи отличен шанс да открие резултата в 37-ата минута. Той получи топката от Мактоминей в наказателното поле, но се забави и реши да финтира, а след това ударът му бе отразен от Крул. Топката отиде в Санчо, който опита да намери Бруно Фернандеш, но Кабак спря подаването. Отговорът на Норич бе мигновен и стигна до поредица от опасни ситуации пред Де Хеа. Първо Руп опита да намери Пуки, но подаването бе пресечено. Топката стигна до Янулис, който на два пъти центрира, а накрая Руп стреля с глава покрай вратата. В самия край на първата част Крул трябваше да се намесва след удар с глава на Магуайър.

След почивката Норич продължи отлично да се противопоставя на своя съперник и създаде добри възможности за гол, но не ги реализира. В 57-ата минута страхотен удар на Теему Пуки бе блестящо отразен от Де Хеа. С върха на пръстите си вратарят отклони топката и тя отиде над вратата. Малко по-късно Магуайър се намеси решително след ъглов удар, отклонен от Сарджънт.

Рашфорд бе единственият, който създаваше проблеми на защитата на домакините. След час игра той опита да изненада Крул с нисък удар от дистанция, но топката мина покрай дясната греда. В 74-ата минута "червените дяволи" стигнаха до така чакания гол и за пореден път Кристиано Роналдо се превърна в герой за гостите. Аарънс събори португалеца в наказателното поле и той реализира отсъдената дузпа.

След попадението "канарчетата" тръгнаха напред и доминираха до края. Ново фантастично спасяване на Де Хеа обаче ги спря. След удар с глава на Кабак бранителят виждашетопката в мрежата, но испанецът демонстрира класата си. Последваха още положения пред вратата на гостите, но защитниците на Юнайтед отразяваха ударите с телата и Де Хеа не трябваше да се намесва. Гилмор на два пъти не успя да намери вратата от отлична позиция.

НОРИЧ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1

0:1 - Роналдо (75-д)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация