Солскяер и Юнайтед си поеха глътка въздух след хубава победа срещу Тотнъм

21:25
Солскяер и Юнайтед си поеха глътка въздух след хубава победа срещу Тотнъм

Манчестър Юнайтед реагира след срамния резултат в дербито срещу Ливърпул и победи с 3:0 Тотнъм като гост в двубой от десетия кръг на Премиър лийг. Кристиано Роналдо бе истинският лидер в състава на "червените дяволи", след като откри резултата с превъзходен гол след удар от въздуха, а след това асистира на Единсон Кавани за второто попадение. Маркъс Рашфорд довърши домакините с трети гол. По този начин португалецът и неговите съотборници  поне за известно време спасиха своя мениджър Оле Гунар Солскяр, за когото се говореше, че може да бъде уволнен, ако и днес Юнайтед не победи. Тотнъм пък изигра поредния си беззъб и безидеен мач и логично допусна пета загуба в първенството от началото на сезона, а феновете на лондончани мощно освиркаха отбора и неговия мениджър Нуно Еспирито Санто. "Шпорите" завършиха двубоя без нито един точен удар. 

Нуно Еспирито Санто направи две промени в сравнение със загубата от Уест Хам. Бен Дейвис и Джовани Ло Селсо замениха съответно Регилон и Ндомбеле.

Солскяер също предприе две корекции, но с тях смени и схемата на игра. Рафаел Варан се завърна и действаше във формация с трима централни бранители заедно с Хари Магуайър и Виктор Линдельоф. Единсон Кавани започна заедно с Кристиано Роналдо в атаката на "червените дяволи". Рашфорд и Грийнууд седнаха на пейката.

Двата отбора изиграха сравнително равностойно първо полувреме. Тотнъм започна малко по-активно, но с уплътнената си защитата Юнайтед стоеше що-годе стабилно. Първите положения се откриха малко след средата на частта. В 25-ата минута. Моура прехвърли отбраната на гостите, с което намери Сон пред вратарското поле, но ударът на корееца премина над вратата. Веднага след това Кавани пропусна чудесна възможност за гостите, след като засече с глава добро центриране на Фернандеш, но не успя да уцели вратата и топката премина на сантиметри встрани от далечната греда. В 28-ата минута Ромеро прати топката във вратата на Де Хеа, след като засече с глава центриране от корнер, което бе отклонено от Дайър. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада. В 33-тата минута удар хубав удар на Фред от 30-ина метра бе избит от Лорис. Шест минути след това Юнайтед взе аванс след брилянтно изработен гол. Фернандеш успя да се измъкне от двама бранители и да центрира прецизно към далечната греда, където Кристиано Роналдо засече с изключително воле, пращайки топката в далечния ъгъл.

В самото начало на второто полувреме CR7 отбеляза втори гол с още един класен завършващ удар, но това попадение правилно бе отменено заради засада.

В 64-тата минута Манчестър Юнмайтед направи много добра контраатака, след която удвои аванса си. Бруно Фернандеш отне топката от Оливър Скип, след което намери Кристиано Роналдо, който изведе перфектно Кавани. Лорис тръгна напред, но уругваецът го прехвърли елегантно за 0:2.

До края Тотнъм не успя да наложи натиск, а феновете на "шпорите" освиркаха доста сериозно Нуно Еспирито Санто и играчите на лондончани. 

В 86-ата минута Маркъс Рашфорд довърши домакините, след като получи извеждащ пас от Матич, напредна и стреля покрай Лорис за крайното 0:3. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация